Josh Walet

GGD Hollands Midden gaat langs bij Oekraïense vluchtelingen voor coronavaccinatie

In Oekraïne zijn veel minder mensen gevaccineerd tegen corona dan in Nederland. De vaccinatiegraad ligt zo rond de 35% voor een afgeronde basisserie. Daarom gaat GGD Hollands Midden naar de opvanglocaties om een prik tegen corona aan te bieden.

“Voordat het vaccinatieteam dat doet komt er eerst een voorlichter en een tolk langs. Zij vertellen over corona(vaccinatie) en beantwoorden alle vragen over dit onderwerp”, licht GGD Hollands Midden toe.

Dit is al gebeurd in Waddinxveen, Krimpenerwaard (Schoonhoven) en Gouda. Onder meer in Alphen aan den Rijn komt GGD Hollands Midden deze en volgende week langs om voorlichting te geven. “Vluchtelingen kunnen daarna als zij dat willen een prik halen op hun noodopvangplek of op een pop-up priklocatie in de buurt. We prikken met Pfizer en de prik is gratis.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:00

Dit is het nieuwe college van burgemeester en wethouders

Het nieuwe college van Alphen aan den Rijn bestaat uit burgemeester Liesbeth Spies en wethouders Gert-Jan Schotanus, Gerard van As, Anouk Noordermeer, Gert van den Ham en Relus Breeuwsma. De wethouders worden voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering op donderdag 19 mei geïnstalleerd.

Politiek gisteren 17:00

Coalitieakkoord 2022-2026 Nieuw Elan, VVD, D66 en CDA

Donderdag 19 mei biedt formateur André de Jeu het coalitieakkoord aan in de raadsvergadering van gemeente Alphen aan den Rijn. De coalitiepartners Nieuw Elan, VVD, D66 en CDA geven hierin op hoofdlijnen inzicht in hun plannen en ambities.

Sport gisteren 15:32

Dit Hemelvaartsweekend eindelijk de 15e editie van het ARC Heitingatoernooi

Het ARC Heitingatoernooi wordt traditiegetrouw tijdens het Hemelvaartsweekend georganiseerd, zo ook dit jaar. Op 26, 27 en 28 mei zullen er zo’n 1.500 voetballers, in de leeftijdsgroepen JO8 tot en met JO13, van verschillende voetbalclubs door het hele land mee aan het toernooi. Er is een apart toernooi voor meisjesteams en ook één voor G-teams.