Josh Walet

GGD Hollands Midden geeft geen coronavrij verklaringen af

Regelmatig krijgt GGD Hollands Midden de vraag of zij een corona-vrij verklaring kunnen verstrekken, bijvoorbeeld voor een werkgever of een reisorganisator. GGD Hollands Midden laat echter weten dat zij dit soort verklaringen niet afgeven.

GGD Hollands Midden heeft tot doel de publieke gezondheidszorg te bevorderen. “Hiervoor testen wij op corona en doen we bron- en contactonderzoek om nieuwe besmettingen op te sporen en onder controle te houden. Zo werken we aan het indammen van het virus. Bij het vinden van een positieve test wordt er actie ondernomen, bij andere testresultaten niet.” Je krijgt dus de uitslag te horen, maar je krijgt geen schriftelijke verklaring dat je corona-vrij bent.

Heb je wel een corona-vrij verklaring nodig? “Dan moeten we je helaas toch terugverwijzen naar de instantie die om de verklaring vraagt om tot een oplossing te komen”, aldus GGD Hollands Midden.

Op de foto: de coronatest drive-in bij de Euromarkt in Alphen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.