Josh Walet

GGD Hollands Midden: “laat je testen bij klachten”

In Hillegom is een coronacluster ontstaan, waarbij inmiddels meer dan 20 personen besmet zijn geraakt. Daarom blijft GGD Hollands Midden adviseren om je te laten testen bij verkoudheidsklachten, zodat meer coronaclusters voorkomen kunnen worden.

In de week van maandag 13 t/m zondag 19 juli zijn er in de regio Hollands Midden in totaal 4071 coronatesten afgenomen, waarvan 48 personen positief zijn getest op het coronavirus. In Alphen hebben vorige week in totaal 703 personen zichzelf laten testen. Bij 4 personen is het virus ook daadwerkelijk vastgesteld. De week ervoor werden er geen besmettingen vastgesteld in Alphen.

Coronacluster

De afgelopen week is wel naar buiten gekomen dat er in Hillegom, ook onderdeel van de regio Hollands Midden, een coronacluster is ontstaan. He horecagelegenheid ‘De kleine Beurs’ in Hillegom zou waarschijnlijk een rol hebben gespeeld in de verspreiding van het coronavirus. Om verdere verspreiding te voorkomen doet GGD Hollands Midden daarom bron- en contactonderzoek.

GGD Hollands Midden benadrukt daarom dat testen van groot belang is om het virus onder controle te houden. “Mogelijk heeft het virus zich verspreid doordat mensen met milde klachten zich niet hebben laten testen en bijvoorbeeld zijn blijven werken. Het coronavirus is een verkoudheidsvirus en de symptomen kunnen dus naast ernstige klachten ook een verstopte neus, loopneus, keelpijn, niezen, etc. zijn. Het is belangrijk je ook bij deze klachten te laten testen”, laat GGD Hollands Midden weten. “Doe het niet alleen voor jezelf, maar ook voor de gezondheid van je familie, vrienden en collega’s.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.