InTeylingen

GGD Hollands Midden meldt 174 nieuwe coronabesmettingen in week 40

In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn de afgelopen week 174 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Ook werd er 1 persoon opgenomen in het ziekenhuis vanwege corona.

Dit is een lichte stijging ten opzichte van de week ervoor, toen er 151 nieuwe coronabesmettingen werden gemeld in onze gemeente. De afgelopen week werd er 1 nieuwe ziekenhuisopname gemeld, ten opzichte van 3 ziekenhuisopnames die week ervoor. Er overleed in Alphen vorige week niemand aan het coronavirus.

De cijfers van de teststraten zijn inclusief de teststraten buiten de GGD Hollands Midden. Een verschil ten opzichte van de cijfers van vorige week is dat het aantal besmettingen nu inclusief positieve testen bij andere organisaties dan de teststraten is (ook ziekenhuizen en commerciële laboratoria).

De drukte blijft aanhouden in de teststraten. Dagelijks worden tientallen mensen getest bij de corona teststraat in Alphen of andere teststraten in de regio, maar nog eens honderden mensen worden buiten de regio getest in verband met drukte. “Het is momenteel zeer druk in onze teststraten. Het is moeilijk om snel getest te worden bij een teststraat in de buurt”, zo meldde GGD Hollands Midden eerder.  

De burgemeester bracht vorige week namens het college van burgemeester en wethouders een boodschap naar buiten over de huidige coronasituatie: “Hoe moeilijk het ook is, hou vol.”

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).