Pixabay

GGD Hollands Midden presenteert corona-dashboard

Zijn we in staat om met elkaar het virus onder controle te houden? Waar moeten we extra voorzichtig zijn of extra maatregelen nemen? Die vragen stelt GGD Hollands Midden. Om dit in kaart te brengen presenteren zij het corona-dashboard ‘eengezonderhollandsmidden’.

“De komende tijd testen we veel meer op COVID-19 dan voorheen. Ook intensiveren we het bron- en contactonderzoek. Dit is nodig, omdat landelijk de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, steeds meer versoepeld worden. Gevolg hiervan is dat de cijfers een realistischer beeld gaan geven van de verspreiding van corona in de regio Hollands Midden.” GGD Hollands Midden publiceert daarom vanaf nu dagelijks de cijfers op het dashboard www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Beter zicht op verspreiding

Op dit dashboard vind je actuele cijfers over de verspreiding van het coronavirus per gemeente, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal sterfgevallen. Zo kun je eenvoudig zien hoe de verspreiding van het coronavirus in de regio verloopt. Daarnaast vind je op het dashboard een toelichting over de cijfers.

De GGD test een steeds bredere groep met coronaklachten, waaronder leraren, mantelzorgers, kappers, en jeugdtrainers. “In juni is het de bedoeling om iedereen in Nederland met klachten te testen. Voordat de maatregelen werden versoepeld, testten we alleen kwetsbare groepen en zorgpersoneel. De cijfers zeiden toen weinig over het daadwerkelijke aantal patiënten met corona in een gemeente en/of onze regio.” Omdat de cijfers een realistischer beeld geven van de verspreiding in onze regio, wil de GGD HM de cijfers centraal beschikbaar stellen. Dit doen ze door het corona-dashboard.  


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige vandaag 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek gisteren 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!

Algemeen gisteren 12:31

Pas op voor inbrekers in de zomervakantie

Het is zomervakantie, dat betekent ook dat inbrekers extra actief zijn. Ga jij een dagje uit of op vakantie? Lees dan uit voorzorg deze tips tegen inbraken.