Josh Walet

GGD Hollands Midden schaalt op en zet in op 70.000 boosterprikken per week

De boostercampagne wordt versneld. GGD Hollands Midden schaalt ook op en opent meer vaccinatielocaties in de regio. De komende weken moeten er ruim 70.000 boosterprikken per week worden gezet.

“Voor de tweede helft van januari hebben alle Nederlanders van 18 jaar en ouder de kans gekregen de booster te halen”, aldus GGD Hollands Midden. “Door iedereen een booster te geven brengen we onze bescherming beter op orde en verminderen we de verspreiding van het virus.”

Drukke periode

In de regio Hollands Midden worden er de komende weken ruim 70.000 boosterprikken per week gezet. “Dat is evenveel als de allerdrukste periode uit de eerste vaccinatieperiode”, zegt GGD Hollands Midden. Om dit voor elkaar te krijgen openen er vaccinatielocaties op plekken waar in Bergambacht, Noordwijkerhout, Leiderdorp en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Alles wordt uit de kast getrokken om iedereen zo snel mogelijk een boosterprik te kunnen geven. “Om voldoende personeel te hebben voor deze enorme operatie doen de uitzendbureaus ongelofelijk hard hun best om voldoende personeel te organiseren en op te leiden. Daarnaast wordt er gekeken of het nodig is om een deel van de dienstverlening van de GGD af te schalen om eigen personeel vrij te spelen voor deze boostercampagne.”

Interval booster naar drie maanden

Vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant wordt het interval van de boosterprik nu ingekort van zes naar drie maanden. Als je aan de beurt bent voor een booster, hoef je voortaan geen half jaar meer te wachten. Als je laatste vaccinatie tenminste drie maanden geleden was, kun je online een afspraak maken. Dat kan wel pas als jouw geboortejaar aan de beurt is. Dat wordt bekend gemaakt via media en je krijgt daarna ook een uitnodigingsbrief.

Ga voor het maken van de afspraak naar www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Op deze website kun je ook meteen kijken op welke datum je voor het laatst bent gevaccineerd. Klik op ‘mijn vaccinatieafspraken inzien’ en log in met je DigiD. Uitleg over het maken van een online afspraak vind je hier.

Ben je de afgelopen drie maanden positief getest op corona of je bent besmet geweest met corona? Dan moet je wachten. Je kunt pas een boostervaccinatie inplannen als je laatste besmetting minimaal drie maanden geleden was.

Niet bellen maar online inplannen

Het heeft voorlopig geen zin om de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn te bellen, meldt GGD Hollands Midden. Ook partnerprikken worden niet meer ingepland. “Door de honderdduizenden oproepen per dag staat het landelijke callcenter onder extreme druk en kunnen geen extra telefoontjes meer worden aangenomen. Daarnaast moet worden voorkomen dat het landelijke telefoonnetwerk in de problemen komt. Daarom een dringende oproep aan iedereen. Vraag een DigiD-inlogcode aan als je die nog niet hebt en maak je afspraak online.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.