Josh Walet

GGD Hollands Midden stopt met booster op vrije inloop na verkeersdrukte

Er was nog maar net begonnen met de vrije inloop voor de boosterprik, maar daar komt nu alweer een einde aan. GGD Hollands Midden heeft besloten per direct te stoppen met de boosterprik zo der afspraak.

Vanwege de grote verkeersdrukte die vandaag is ontstaan, heeft de GGD Hollands Midden besloten per direct te stoppen met de boosterprik op vrije inloop. Het besluit is genomen op advies van de Veiligheidsregio, zo laat GGD Hollands Midden weten.

"Al vanochtend vroeg stonden er lange files op de wegen rondom de vaccinatielocaties in Hollands Midden. Duizenden mensen uit het hele land sprongen in de auto in de hoop op een boosterprik zonder afspraak. Omdat dit tot gevaarlijke verkeerssituaties leidde, is nu besloten te stoppen met booster op vrije inloop. Het is dus niet meer mogelijk om zonder afspraak langs te komen", klinkt de uitleg. Op zaterdag 4 december zijn er in totaal 2110 boosterprikken op vrije inloop gezet.

Als er in de komende tijd plekken beschikbaar zijn, wil de GGD die via maatwerk invullen. "We willen vanaf deze week een sms-bericht versturen aan mensen uit de regio die nog geen afspraak gemaakt hebben, maar wel in het leeftijd cohort vallen dat aan de beurt is voor de booster. De mensen die een sms-bericht hebben ontvangen, en met hun ID-bewijs kunnen aantonen dat ze inderdaad aan de beurt zijn, kunnen naar de vaccinatielocatie toegaan om een booster te ontvangen."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.