GGD Hollands Midden

GGD Hollands Midden waarschuwt voor oplichters die corona testuitslag via sms versturen

Er zijn sms-berichten in omloop waarbij de uitslag van de coronatest via sms met jou wordt gedeeld. GGD Hollands Midden waarschuwt hiervoor, want zij geven nooit een testuitslag via sms. “Klik niet op de link en gooi het bericht direct weg.”

Door corona en de lockdown zijn er het afgelopen jaar diverse nieuwe manieren gevonden om mensen op te lichten. Op dit moment worden er sms-berichten gestuurd naar mensen met daarin de uitslag van de coronatest. Hierin staat dat de ontvanger positief is getest op corona en op een link moet klikken om de uitslag online te bekijken. GGD Hollands Midden waarschuwt dat zij nooit een sms-bericht versturen over de uitslag van de test.

Hoe krijg je de uitslag dan wel? Dit wordt online of telefonisch met jou gedeeld. Als je online een testafspraak hebt gemaakt, dan ontvang je een e-mail wanneer de uitslag online klaarstaat. Indien je telefonisch een afspraak hebt gemaakt, wordt er aan jou gevraagd hoe je de uitslag wil ontvangen, per mail of telefonisch. Blijkt uit de test dat de uitslag positief is en je dus corona hebt? De GGD belt je dan altijd. Dit in verband met het bron- en contactonderzoek.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.