Pixabay

GGD Hollands Midden ziet de vaccinatiebereidheid in onze regio stijgen

Waar in november nog 59 procent van de ondervraagden aangaf zich te willen laten vaccineren, is dit percentage inmiddels gestegen naar 82 procent. Ook onder zorgmedewerkers is de vaccinatiebereidheid gestegen.

Dit blijkt uit het gedragsonderzoek dat in december en januari is afgenomen. Onder zorgmedewerkers steeg de vaccinatiebereidheid van 47 procent naar 77 procent. Alle vaccinatieplekken voor zorgmedewerkers die zich willen laten vaccineren, zijn inmiddels opgevuld. Zorgmedewerkers die zich niet meer konden aanmelden, worden teruggebeld voor een afspraak als er nieuwe vaccins beschikbaar zijn.

Vaccineren

Het vaccineren van diverse groepen is inmiddels begonnen. Afgelopen vrijdag 15 januari begon GGD Hollands Midden in Leiden met inenten van zorgmedewerkers. “Ik ben trots op alle medewerkers die dit voor elkaar hebben gekregen. Ik ben ook dankbaar voor alle zorgmedewerkers die zich willen laten vaccineren”, zei Sjaak de Gouw, directeur van GGD Hollands Midden vrijdagochtend.

Het vaccineren van 60+’ers begint naar verwachting half februari. Of dit ook echt per half februari gaat gebeuren is afhankelijk van de levering van vaccins door de fabrikanten. De GGD, huisartsen en zorginstellingen zijn zich wel druk aan het voorbereiden op het vaccineren van deze groep.

Vaccinatielocatie in Alphen

Inmiddels is de vaccinatielocatie in Alphen ook bekendgemaakt. Dit wordt de tennishal van het Nieuwe Sloot complex. Vanaf 1 februari is in Alphen ook een vaccinatielocatie gereed waar mensen tegen het coronavirus ingeënt kunnen worden. De locatie die hiervoor is aangewezen is de tennishal van Nieuwe Sloot, aan de President Kennedylaan in Alphen. Of daadwerkelijk de eerste vaccinaties op 1 februari gezet kunnen worden, is afhankelijk van de beschikbaarheid en levering van de vaccins op dat moment.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:20

Aanrijding tussen fietser en taxi

Op de kruising van de Churchilllaan en de Burgemeester Bruins Slotsingel in Alphen heeft er op woensdagmiddag 3 maart een aanrijding plaatsgevonden.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 17:13

The Center of Beauty blijft groeien

Vanaf woensdag 3 maart is de salon weer open! The Center of Beauty heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Zij hebben namelijk een nieuw concept gelanceerd: The Skincare Store. Daarnaast hebben ze er een tweede behandelkamer bij én start er een nieuwe schoonheidsspecialiste.

Advertorial Horeca gisteren 14:25

Vul je pan bij Van der Valk Avifauna

Een van de gasten van Van Der Valk Avifauna hebben wij mogen interviewen naar aanleiding van hun nieuwe concept. Hopelijk word je na het lezen van dit bericht net zo enthousiast als deze gast en mag Van der Valk Avifauna je snel verwelkomen bij het afhalen.