Archieffoto Josh Walet

GGD-locaties blijven zondag dicht door code rood

Vanwege het slechte weer dat op komst is, hadden een aantal GGD locaties in het land eerder al aangekondigd te sluiten. Nu er code rood is afgegeven door het KNMI heeft de GGD besloten om alle locaties zondag te sluiten. 

De locaties in de regio Hollands Midden blijven bij slecht weer in principe open, maar bij code rood geldt er een uitzondering. Dan sluiten alle test- en vaccinatielocaties. Dat gaf GGD Hollands Midden vrijdag al aan. 

Zaterdagmiddag heeft het KNMI voor de zondag opgeschaald van code oranje naar code rood. De GGD sluit daarom alle locaties in het land. Test- en vaccinatieafspraken gaan niet door. Ook thuisbemonsterafspraken gaan niet door. "Veiligheid gaat voor alles", aldus de GGD. 

Wat betekent dat als je een afspraak had staan voor die dag? Als je een afspraak had voor een test, dan belt de GGD je voor het inplannen van een nieuwe afspraak. Je hoeft zelf niets te doen. Als je een vaccinatieafspraak had, dan kun je een nieuwe afspraak inplannen via het telefoonnummer dat in jouw uitnodigingsbrief staat. Je kunt, nadat code rood is opgeheven, binnen een week terecht voor een nieuwe afspraak. ​


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen gisteren 19:20

Geen nieuwe versoepelingen, wel ‘correcties’ op huidige maatregelen

‘’Als de verwachting uitkomt dat begin zomer iedereen die wil minimaal één keer gevaccineerd is, dan is dat het moment dat we weer grote stappen richting het normale leven kunnen zetten’’, zo begint premier Rutte zijn speech. Toch zijn er voor nu nog geen nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal maatregelen gecorrigeerd.  

Politie gisteren 16:42

De meest opmerkelijke politiemeldingen van Alphen dit weekend

In totaal kwamen er afgelopen weekend 97 meldingen bij de meldkamer van de Politie Alphen aan den Rijn. De politie spreekt hierbij van een vrij gemiddeld weekend. Onder andere kreeg de politie maar liefst driemaal met dezelfde persoon te maken.

Calamiteiten gisteren 13:28

Grote brand aan Goudse Rijpad

Er is een grote brand in een dak van een gebouw aan het Goudse Rijpad in Alphen. Speciale 'rietendakteams' zijn ook onderweg.