Josh Walet

Gieren onderschept op illegale transport krijgen gezondheidscheck

Avifauna is sinds kort thuis voor een groep rüppelsgieren. Deze zijn onderschept op illegaal transport vanuit Afrika naar Italië. Om de gezondheid van deze dieren te controleren werd een gezondheidscheck uitgevoerd.

Tijdens deze check werd er onder andere bloed afgenomen voor de EAZA biobank. De vogels werden geringd en er werden röntgenfoto’s genomen. “Twee van de 16 vogels bleken ooit beschoten. Gelukkig gaat het met alle dieren nu goed,” begint Avifauna.

Deze groep rüppelsgieren zijn onderschept op illegaal transport vanuit Afrika naar Italië. ”Omdat hun oorspronkelijke leefgebied niet bekend is, konden zij niet terug. De Italiaanse overheid heeft toen een geschikte dierentuin gezocht voor de opvang. Wij zijn trots deze groep te mogen verzorgen en zijn druk bezig met de financiering voor een nieuw verblijf”, aldus Avifauna.

Avifauna had tijdens de check nog een bijzondere gast: Maarten Vis ,coördinator van het instandhoudingsprogramma voor de rüppelsgieren. 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.