pol_hanskeller

Gladde straten en gevallen fietsers door lokale gladheid in Alphen

Op diverse plekken in Alphen is het spiegelglad. Bij de politie komen veel meldingen binnen van ongevallen.

Deze ochtend is het glad op de weg en op straat. In de provincie Zuid-Holland is dan ook code geel van kracht, net als in Groningen. Dit in verband met lokaal kans op gladheid door ijzel, ijsregen of sneeuw. Alle verkeersdeelnemers kunnen hier hinder door ondervinden, zo meldt het KNMI. Raadzaam is daarom om jouw rijgedrag aan te passen.

Zondag liet de gemeente Alphen aan den Rijn al weten dat er in onze gemeente gestrooid zou gaan worden in verband met de ijzel die werd verwacht. “Ben voorzichtig als u per se naar uw werk moet morgenochtend vroeg”, zo waarschuwde de gemeente. “We proberen gladheid te voorkomen door vanavond vast zout te strooien op de hele vastgestelde strooiroute in onze gemeente.”

Doordat er echter weinig op de weg gereden wordt in verband met de avondklok en de lockdown die van kracht zijn, kan het dat het strooizout niet overal zijn werk doet. Er moet namelijk eerst verkeer over de bestrooide wegen rijden. Grote ongevallen zijn voor alsnog uitgebleven, maar bij de politie komen wel veel meldingen binnen van kleinere ongevallen. Het zijn vooral fietsers die onderuit gaan op de gladde wegen.

Op Instagram waarschuwt een van de agenten dan ook: “Let goed op als u naar buiten gaat. Het is spekglad.” Alphenaren waarschuwen elkaar ook in de Facebookgroepen ‘Allemaal Alphenaren’ en ‘Je bent pas een echte Alphenaar als…?’. Zo werd er gewaarschuwd voor gladheid op de Eikenlaan, waar al meerdere fietsers onderuit zouden zijn gegaan. Ook de Raadhuisstraat zou net aan ijsbaan zijn. Op andere plekken in Alphen is het ook oppassen geblazen.

De verwachting is dat de gladheid in de tweede helft van de ochtend verdwijnt.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gerben Alphen West (@gerben_alphenwest)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie gisteren 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Blog Opinie 14 mei 2021 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.