Josh Walet

Glasvezelkabel gerepareerd, Ziggo storing eindelijk opgelost

Dinsdagmiddag ontstond er een grote storing bij Ziggo nadat er een glasvezelkabel werd geraakt bij werkzaamheden in de Raadhuisstraat. Sinds die tijd zaten veel Alphenaren zonder internet en tv. Maar Ziggo meldt nu goed nieuws, want de storing is eindelijk opgelost.

Tijdens het zetten van de damwand bij bouwwerkzaamheden in de Raadhuisstraat, naast de Swaenswijkbrug, werd een glasvezelkabel geraakt. Dit zorgde ervoor dat veel Alphenaren geen gebruik konden maken van de diensten van Ziggo. Al vrij snel bleek het om een flinke beschadiging te gaan. "Het is een zeer complexe breuk omdat de beschadigde glasvezel onder het water doorloopt", zo beschreef Ziggo het. 

De hele nacht werd er doorgewerkt om ervoor te zorgen dat de storing zo snel mogelijk verholpen kon worden, maar het lukte niet om de glasvezelkabel woensdagochtend al te repareren. Een eindtijd was in de loop van de ochtend niet meer te geven. "Bij nader onderzoek blijkt het nog complexer te zijn dan we dachten. Hierdoor wordt het helaas lastig in te schatten hoe lang het gaat duren. Een nieuw speciaal team neemt het nu over van de nachtploeg", meldde Ziggo woensdagochtend. 

Maar het moment is nu toch echt daar. "De glasvezelkabel is gerepareerd en de storing is voorbij. Alles werkt weer zoals het hoort", meldt Ziggo rond de klok van 18:00 uur. Heb je nog haperend beeld of slecht internet? Ziggo deelt nog een laatste tip: "Haal de stekker van het modem uit het stopcontact en steek die na een minuut weer terug. Na een half uurtje werkt alles weer." 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.