Josh Walet

Glasvezelkabel gerepareerd, Ziggo storing eindelijk opgelost

Dinsdagmiddag ontstond er een grote storing bij Ziggo nadat er een glasvezelkabel werd geraakt bij werkzaamheden in de Raadhuisstraat. Sinds die tijd zaten veel Alphenaren zonder internet en tv. Maar Ziggo meldt nu goed nieuws, want de storing is eindelijk opgelost.

Tijdens het zetten van de damwand bij bouwwerkzaamheden in de Raadhuisstraat, naast de Swaenswijkbrug, werd een glasvezelkabel geraakt. Dit zorgde ervoor dat veel Alphenaren geen gebruik konden maken van de diensten van Ziggo. Al vrij snel bleek het om een flinke beschadiging te gaan. "Het is een zeer complexe breuk omdat de beschadigde glasvezel onder het water doorloopt", zo beschreef Ziggo het. 

De hele nacht werd er doorgewerkt om ervoor te zorgen dat de storing zo snel mogelijk verholpen kon worden, maar het lukte niet om de glasvezelkabel woensdagochtend al te repareren. Een eindtijd was in de loop van de ochtend niet meer te geven. "Bij nader onderzoek blijkt het nog complexer te zijn dan we dachten. Hierdoor wordt het helaas lastig in te schatten hoe lang het gaat duren. Een nieuw speciaal team neemt het nu over van de nachtploeg", meldde Ziggo woensdagochtend. 

Maar het moment is nu toch echt daar. "De glasvezelkabel is gerepareerd en de storing is voorbij. Alles werkt weer zoals het hoort", meldt Ziggo rond de klok van 18:00 uur. Heb je nog haperend beeld of slecht internet? Ziggo deelt nog een laatste tip: "Haal de stekker van het modem uit het stopcontact en steek die na een minuut weer terug. Na een half uurtje werkt alles weer." 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Mansio

Een mansio is een Romeinse herberg die reizigers onderdak biedt. Niet zomaar iedere reiziger trouwens. In principe is een mansio bestemd voor de postbestellers van de oudheid die hier hun paarden wisselen, gebruik maken van een verversing en overnachten.

Advertorial Sport vandaag 10:06

Tijd voor Vitaliteit – maak kennis met 50+ sporten in Alphen

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen, gaat ook het programma ‘Tijd voor Vitaliteit’ weer deels van start. In dit sportprogramma maken 50-plussers uit Alphen tegen een laag tarief kennis met vijf verschillende sporten.

Te zien op televisie vandaag 08:38

Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

In de aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek was zaterdagavond de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar te zien. Samen met twee andere kunstenaars portretteerde zij Frank Boeijen. De tekening van Yvette bleek in de smaak te vallen, want de zanger koos uiteindelijk haar werk.

Politie gisteren 21:25

Jongens beroven vrouw (72) op straat met boksbeugel

Zaterdagmiddag reed een vrouw (72) op haar scootmobiel richting het centrum van Alphen toen zij door twee jongens op een scooter werd beroofd. Hierbij gebruikten zij een boksbeugel.