Glenn van Beekum

Glenn van Beekum, muziek voor positieve vibes

De 31-jarige Glenn van Beekum uit Alphen maakt al sinds 2007 muziek. Sinds kort brengt hij deze muziek uit op het platform Soundcloud. Wij spraken hem om te praten over zijn nieuwste nummer, 1994

Sinds zijn twaalfde leefde Glenn als een nomade door heel Nederland vanwege de scheiding van zijn ouders, voordat hij terechtkwam in Almere. Vorig jaar kwam daar verandering in. Zijn zus woonde al langer in Alphen en vorig jaar, net voor corona, besloot hij om ook naar Alphen te verkassen. ‘’Ik heb een dochter van drie jaar en woonde in Almere. Almere is niet echt een fijne plek om te wonen. Ik kwam regelmatig langs bij m’n zus. Ik vond Alphen al langer een kindvriendelijke plek om te wonen. Zodoende ben ik hier terechtgekomen’’, zegt Glenn. 

De Alphenaar publiceert sinds kort zijn muziekkunsten op Soundcloud. ‘’Ik hield vroeger ook van dubstep. Ik probeer dat soort invloeden her en der ook wel in mijn muziek te stoppen.’’ Over het algemeen maakt hij popmuziek, maar ook hiphopproducties en ballads passen in zijn straatje. Naast muziek maken, houdt Glenn zich ook bezig met videografie en maakt hij wel eens videoclips voor andere muzikanten. 

Positiviteit  

Glenn hoopt dat mensen gemotiveerd en blij worden van zijn muziek. ‘’Ik vind het belangrijk om positiviteit in de maatschappij te brengen. Dat wil ik voornamelijk bereiken met het uitbrengen van muziek. Zeker in een tijd als deze is dat belangrijk. Vorig jaar rond september zat ik wel in een dipje vanwege corona. Alleen maar thuiszitten, weinig sociale contacten. In die periode ben ik weer meer muziek gaan maken en hoop ik met positieve vibes er ook zelf positiever van te worden.’’ 

1994 

Het nummer wat hij onlangs uitgebracht heeft, 1994, daar is hij het meest trots op. Glenn houdt van de skatewereld en streetwear. Het kledingmerk Supreme, het bekendste skatemerk ter wereld, is ontstaan in 1994. De titel van dit nummer heeft hiermee te maken.  

‘’Ik combineer liefde van personen met liefde van dingen die mij gelukkig maken. En waar ik een goed gevoel bij heb. Een petje van Supreme is daar zeker een onderdeel van.’’ Het nummer 1994 heeft te maken met de liefde. ‘‘Je houdt van elkaar, maar het gaat niet. Toch denk je aan elkaar. Je ontmoet elkaar weer, maar komt er dan achter dat het niet meer gaat werken’’, aldus Glenn over zijn onlangs uitgebrachte nummer.

Glenn maakt de muziek in ieder geval niet om er schathemeltje rijk van te worden, hij vindt het vooral leuk om te doen. ‘’Mijn ultieme droom is dat zoveel mogelijk mensen het horen. En dat ik mensen blij kan maken met mijn muziek.’’ 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.