De Thermen2

Gloednieuwe startblokken voor AZC en zwembad AquaRijn

Zwembad AquaRijn beschikt sinds deze week over nieuwe startblokken die voor een perfecte start zorgen. Hiermee moet AquaRijn nog aantrekkelijker worden voor de wedstrijdzwemmer.

De jongste zwemmers van de afdeling wedstrijdzwemmen van AZC hebben dinsdag 8 juni, in het bijzijn van wethouder Gert-Jan Schotanus, de gloednieuwe startblokken in gebruik genomen. Na het doorknippen van de linten, doken ze enthousiast van de nieuwe startblokken.

Grote wens

De afdeling Swimming van AZC maakt wekelijks frequent gebruik van zwembad AquaRijn, voor trainingen en wedstrijden. Een diep gekoesterde wens van de afdeling was het realiseren van professionele, moderne startblokken voor alle zwemmers in Alphen aan den Rijn en omstreken. De nieuwe track-startblokken vergroten de allure van zwembad AquaRijn en dragen bij aan de professionaliseringsslag die door de afdeling Swimming van AZC de afgelopen jaren is ingezet.

Het is AZC gelukt om met behulp van interne sponsoracties de nieuwe startblokken te realiseren. Dit was echter niet gelukt zonder de bijdragen van de Gemeente Alphen aan den Rijn, De Thermen2 en Fonds Alphen. AZC is hier erg dankbaar voor.

Dankzij de nieuwe startblokken heeft de gemeente Alphen aan den Rijn nu een betere positie in de zwemsport. Deze eenmalige investering draagt bij aan het versterken van de maatschappelijke positie van sport in het algemeen, van de gemeente Alphen aan den Rijn, van zwembad AquaRijn en van AZC.

azc startblokken.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 12:50

Stichting Help Anders: een nieuwe voorzitter, hetzelfde motto

René Sassen heeft het stokje van het voorzitterschap voor Stichting Help Anders doorgegeven aan Harold Koelemij. De stichting heeft inmiddels zeventien vrijwilligers uit de buurt bijeengebracht. Het is de bedoeling dat de Edelstenenbuurt in naam en uitstraling gaat veranderen.

Verkeer en vervoer vandaag 11:34

Laadpunten voor elektrische auto’s in Alphen aan de Rijn stijgt met 21%

In Alphen aan de Rijn is het aantal laadpunten voor elektrische auto’s in een jaar tijd gestegen met 21%. Deze groei vond plaats in april 2021 t/m april 2022. In het begin van 2021 stonden er 734 laadpunten verspreid door heel Alphen aan de Rijn, wat is gestegen naar 885.

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.