Josh Walet

Gluren bij de Buren in tuinen én huiskamers

Op 3 juli vindt Gluren bij de Buren voor de vierde keer plaats in Alphen aan den Rijn. Tijdens dit festival vinden bij deelnemende hosts verspreid door de hele gemeente optredens plaats in huiskamers en tuinen. De organisatie is op zoek naar lokale acts en hosts. Aanmelden kan tot en met 22 mei.

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer. Enthousiaste Alphenaren stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt. 

Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld die zondagmiddag 3 juli drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie hoppen. 

Tot en met 22 mei kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen. Alle kernen doen mee. Gluren bij de Buren biedt plaats aan amateurpodiumkunstenaars uit Alphen en omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer!

Gluren bij de Buren 2022 vindt plaats in ruim dertig gemeenten, waaronder in Alphen aan den Rijn. Aanmelden is mogelijk tot en met 22 mei via www.glurenbijdeburen.nl.

Algemene informatie
Datum: zondag 3 juli 2022
Tijden: 13:00 - 18:00 uur
Entree: Pay what you can
Website: www.glurenbijdeburen.nl

Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne en KHABBAZ. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:40

Gebiedsagenda onbekend bij inwoners

De Alphense gemeenteraad heeft donderdag 28 maart de Gebiedsagenda dorpen en wijken vastgesteld. Hierover is eerder uitgebreid gesproken. GroenLinks wil echter een wijziging: "Wij zien graag een actieplan om de Gebiedsagenda beter onder de aandacht van de inwoners te brengen." De gemeenteraad vindt dit voor nu niet nodig.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."