'Gluren bij de buren' mag in Alphense bibliotheek

Vanaf zaterdag 3 november kunnen de inwoners van Alphen aan den Rijn 'gluren bij de buren'. De tentoonstelling ter ere van het 100-jarige jubileum van de gemeente is vanaf die dag te bezichtigen in de bibliotheek in het Alphense centrum.

Dit jaar bestaat de gemeente 100 jaar. Alle reden voor het Historisch Platform Alphen aan den Rijn om de oorspronkelijke kernen nader met elkaar kennis te laten maken. Gezamenlijk hebben de zeven historische verenigingen de tentoonstelling 'Gluren bij de buren' samengesteld, die de bezoeker door honderd jaar geschiedenis heen leidt. De fototentoonstelling geeft een beeld over de geschiedenis van Alphen aan den Rijn en haar zeven kernen tussen 1918 en 2017.

Bij de opening zal Arjan van 't Riet van de Stichting Aarlanderveens Archief de inleiding verzorgen. Omdat Aarlanderveen de voorlaatste halte is van de reizende expositie staat Aarlandervener Arjan van 't Riet stil bij de grensbepalende gebeurtenissen rond het samengaan van zijn dorp met Alphen en Oudshoorn. Hoe zijn de nieuwe gemeentegrenzen tot stand gekomen op dit knooppunten van rivieren en waterwegen?

De officiële opening zal op 3 november plaatsvinden om 11.00 uur in de bibliotheek. De tentoonstelling is tijdens de openingstijden van de Bibliotheek vrij toegankelijk en zal tot en met zaterdag 5 januari 2019 te bezichtigen zijn. Geïnteresseerden zijn welkom bij de opening.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 22:32

Alphenaar Ricardo van den Belt wint tv-programma

Vrijdagavond 20 september om 20:30 uur werd de finale uitgezonden van het televisieprogramma Helden door de modder VIPS. Alphenaar Ricardo van den Belt heeft samen met zijn team de beker gewonnen.

Blog Opinie gisteren 20:02

MINERVA Fiets

Alphen aan den Rijn krijgt een beleidsplan voor fietsen, het Programma Fiets. Het programma vervangt de al jaren in zwang zijnde Fietsknelpunten Top 10 van de Fietsersbond.

Evenementen gisteren 15:11

Open dag Dierenambulance Alphen

Op zondag 29 september houdt Dierenambulance Alphen aan den Rijn een open dag. Van 13:00 tot 16:00 is iedereen van harte welkom.  

Overige gisteren 14:19

Repair Café bij Kringloop Alphen

Blijft uw breimachine steeds haken? Donderdag 26 september organiseert Kringloop Alphen aan den Rijn het Repair Café.