'Gluren bij de buren' mag in Alphense bibliotheek

Vanaf zaterdag 3 november kunnen de inwoners van Alphen aan den Rijn 'gluren bij de buren'. De tentoonstelling ter ere van het 100-jarige jubileum van de gemeente is vanaf die dag te bezichtigen in de bibliotheek in het Alphense centrum.

Dit jaar bestaat de gemeente 100 jaar. Alle reden voor het Historisch Platform Alphen aan den Rijn om de oorspronkelijke kernen nader met elkaar kennis te laten maken. Gezamenlijk hebben de zeven historische verenigingen de tentoonstelling 'Gluren bij de buren' samengesteld, die de bezoeker door honderd jaar geschiedenis heen leidt. De fototentoonstelling geeft een beeld over de geschiedenis van Alphen aan den Rijn en haar zeven kernen tussen 1918 en 2017.

Bij de opening zal Arjan van 't Riet van de Stichting Aarlanderveens Archief de inleiding verzorgen. Omdat Aarlanderveen de voorlaatste halte is van de reizende expositie staat Aarlandervener Arjan van 't Riet stil bij de grensbepalende gebeurtenissen rond het samengaan van zijn dorp met Alphen en Oudshoorn. Hoe zijn de nieuwe gemeentegrenzen tot stand gekomen op dit knooppunten van rivieren en waterwegen?

De officiële opening zal op 3 november plaatsvinden om 11.00 uur in de bibliotheek. De tentoonstelling is tijdens de openingstijden van de Bibliotheek vrij toegankelijk en zal tot en met zaterdag 5 januari 2019 te bezichtigen zijn. Geïnteresseerden zijn welkom bij de opening.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:30

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 26 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Er werd een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Alphense boeren deden mee aan het boerenprotest. En een verjaardagsfeest resulteerde in een drama. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Limesjaar 2022 vandaag 12:51

ROMEINEN Bataafse Opstand

De Bataafse Opstand is heel bekend uit de schoolboekjes. Dat tijdens deze opstand ook in Albaniana, het Romeinse Alphen aan den Rijn, werd huisgehouden is een stuk minder bekend. Maar helaas, het Alphense fort brandde tot de grond toe af.

Winactie Eten en drinken vandaag 11:48

WIN barbecue catering op locatie van Ray’s Barbecue Place

Ben jij een liefhebber van barbecueën? En organiseer jij binnenkort een feestje? Let dan op! Wij mogen namens Ray’s Barbecue Place een barbecue catering op locatie weggeven. En dat ter waarde van maar liefst € 500!

Werken vandaag 09:33

De nieuwste vacatures van week 26

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.