'Gluren bij de buren' mag in Alphense bibliotheek

Vanaf zaterdag 3 november kunnen de inwoners van Alphen aan den Rijn 'gluren bij de buren'. De tentoonstelling ter ere van het 100-jarige jubileum van de gemeente is vanaf die dag te bezichtigen in de bibliotheek in het Alphense centrum.

Dit jaar bestaat de gemeente 100 jaar. Alle reden voor het Historisch Platform Alphen aan den Rijn om de oorspronkelijke kernen nader met elkaar kennis te laten maken. Gezamenlijk hebben de zeven historische verenigingen de tentoonstelling 'Gluren bij de buren' samengesteld, die de bezoeker door honderd jaar geschiedenis heen leidt. De fototentoonstelling geeft een beeld over de geschiedenis van Alphen aan den Rijn en haar zeven kernen tussen 1918 en 2017.

Bij de opening zal Arjan van 't Riet van de Stichting Aarlanderveens Archief de inleiding verzorgen. Omdat Aarlanderveen de voorlaatste halte is van de reizende expositie staat Aarlandervener Arjan van 't Riet stil bij de grensbepalende gebeurtenissen rond het samengaan van zijn dorp met Alphen en Oudshoorn. Hoe zijn de nieuwe gemeentegrenzen tot stand gekomen op dit knooppunten van rivieren en waterwegen?

De officiële opening zal op 3 november plaatsvinden om 11.00 uur in de bibliotheek. De tentoonstelling is tijdens de openingstijden van de Bibliotheek vrij toegankelijk en zal tot en met zaterdag 5 januari 2019 te bezichtigen zijn. Geïnteresseerden zijn welkom bij de opening.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 14:45

Turbocursus, een snelle start naar je A-diploma!

In de zomervakantie start De Thermen2 een nieuwe Turbocursus. Tijdens de Turbocursus maak je in twee weken tijd een start naar je A-diploma. De Turbo Zwemlessen worden in de eerste twee weken van de zomervakantie gegeven en zijn voor kinderen vanaf vijf jaar met én zonder zwemervaring.

Calamiteiten vandaag 13:11

Verdachte van auto-inbraken moet ISD-traject volgen

Alphen aan den Rijn had gedurende een lange periode last van auto-inbraken. Deze werden vaak op eenzelfde manier gepleegd. De man die hiervan werd verdacht, is veroordeeld door de rechter en heeft een ISD-traject opgelegd gekregen.

Overige vandaag 12:35

Achter gesloten deuren: een nieuw gedicht van de Alphense stadsdichter

Vorig jaar kwam het boek ‘Zitten, Lezen & Schrijven: Originele kinderverhalen uit de gevangenis’ uit. De Alphense stadsdichter Lisa Veldkamp reed langs de Penitentiaire Instelling in Alphen en werd aan het denken gezet. Naar aanleiding daarvan schreef zij het gedicht ‘Achter gesloten deuren’.