Josh Walet

Glutenvrije pieten bij de Alphense sinterklaasintocht

Goed nieuws voor kinderen die een glutenallergie hebben. Tijdens de Sinterklaasintocht aanstaande zaterdag in het Alphense centrum zal er ook een glutenvrije Piet aanwezig zijn. 

Op zaterdag 13 november zullen Sinterklaas en de Pieten entree maken in Alphen aan den Rijn. Niet voor elk kind is dit een even groot feest, zo zijn er kinderen die te maken hebben met een glutenallergie waardoor zij niet kunnen meegenieten van pepernoten of andere lekkernijen. Om deze dag ook voor hen plezierig te maken, wordt er in Alphen aan den Rijn rekening gehouden met deze kinderen.

Om in te spelen op de behoeftes van de kinderen met deze allergieën, maken de glutenvrije pieten deel uit van de intocht. Deze pieten delen net als normale pieten gretig hun kruidnoten, maar het verschil is dat het gaat om glutenvrije kruidnoten waarbij gluten, tarwe, lactose, koemelk en pinda's zijn uitgesloten. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk kinderen meegenieten van dit feest.

Het initiatief is een aantal jaar geleden bedacht door een samenwerking tussen Hoofdpiet Monique Stevens en de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). Het idee was dat ieder kind zou moeten kunnen meegenieten. De glutenvrije piet is sinds een paar jaar actief in verschillende gemeenten en wordt steeds populairder; dit jaar zal de piet ook in andere grote steden als Amsterdam en Leiden te vinden zijn.

Lees ook: Zo ziet het programma voor de Alphense Sinterklaasintocht eruit


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 14:11

Nieuwe hoog zomercollecties bij Fantastisch

Er is altijd wel een reden voor een leuke nieuwe outfit of die ene mooie tas! Goed nieuws, kledingwinkel Fantastisch heeft weer veel nieuwe items binnen die je niet mag missen. 

Onderwijs en opvang vandaag 13:29

Basisscholen Het Startblok en De Jenaplaneet gaan mogelijk fuseren

In de wijk Ridderveld heeft Morgenwijzer een aantal basisscholen, waaronder openbare school Het Startblok en katholieke basisschool De Jenaplaneet. De afgelopen jaren is het aantal leerlingen op beide scholen flink afgenomen. Daarom is de Morgenwijzer voornemens om de scholen te fuseren.

Oekraine vandaag 11:40

Alphenaren zamelen toilettassen en lakenpakketten in voor Oekraïne

Miljoenen mensen zijn getroffen door de oorlog in Oekraïne. Zij hebben alles achter moeten laten om te vluchten voor het geweld. Because We Carry is een grote inzameling gestart voor vluchtelingen die verblijven in Polen en Moldavië. Ook Alphenaren helpen een handje mee.