Josh Walet

Glutenvrije pieten bij de Alphense sinterklaasintocht

Goed nieuws voor kinderen die een glutenallergie hebben. Tijdens de Sinterklaasintocht aanstaande zaterdag in het Alphense centrum zal er ook een glutenvrije Piet aanwezig zijn. 

Op zaterdag 13 november zullen Sinterklaas en de Pieten entree maken in Alphen aan den Rijn. Niet voor elk kind is dit een even groot feest, zo zijn er kinderen die te maken hebben met een glutenallergie waardoor zij niet kunnen meegenieten van pepernoten of andere lekkernijen. Om deze dag ook voor hen plezierig te maken, wordt er in Alphen aan den Rijn rekening gehouden met deze kinderen.

Om in te spelen op de behoeftes van de kinderen met deze allergieën, maken de glutenvrije pieten deel uit van de intocht. Deze pieten delen net als normale pieten gretig hun kruidnoten, maar het verschil is dat het gaat om glutenvrije kruidnoten waarbij gluten, tarwe, lactose, koemelk en pinda's zijn uitgesloten. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk kinderen meegenieten van dit feest.

Het initiatief is een aantal jaar geleden bedacht door een samenwerking tussen Hoofdpiet Monique Stevens en de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). Het idee was dat ieder kind zou moeten kunnen meegenieten. De glutenvrije piet is sinds een paar jaar actief in verschillende gemeenten en wordt steeds populairder; dit jaar zal de piet ook in andere grote steden als Amsterdam en Leiden te vinden zijn.

Lees ook: Zo ziet het programma voor de Alphense Sinterklaasintocht eruit


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.