Wonen en bouwen

Gnephoek, Heuvelweg en Oude Rijn Zone mogelijke locaties voor woningbouw Alphen-Stad

Er komt een financieel haalbaarheidsonderzoek naar mogelijke bouwlocaties rond Alphen-Stad. De stad heeft over een paar jaar geen inbreilocaties meer, dus moet er worden uitgebreid. De gemeenteraad wil graag een onderzoek naar Gnephoek, Heuvelweg en Oude Rijn Zone.

In het oorspronkelijke voorstel van wethouder Gerard van As werden zowel de Gnephoek als de Heuvelweg genoemd. Het Oude Rijn Zone gebied, tussen de Leidse Schouw en Hazerswoude-Rijndijk, is op verzoek van verschillende raadsfracties toegevoegd. De Noord- en Zuideinderpolder zijn voorlopig afgevallen. Van As past nu het voorstel aan en de gemeenteraad neemt dan op 31 januari een besluit.

Gnephoek
Locatie Gnephoek ligt aan de zuidzijde van de polder. Het gaat dus uitdrukkelijk niet om de Vrouwgeestpolder die aan Woubrugge grenst. Ook het noordelijk deel van de Gnephoek zit niet in de beoogde bouwlocatie. De grens zou komen in het verlengde van de huidige Bruins Slotsingel aan de andere kant van de Heijmanswetering tot aan de lus van de Maximabrug. Een groot deel van dit gebied was voorheen ook bebouwd. Uit een eerder onderzoek is bekend dat de grond geschikt is voor woningbouw.

Heuvelweg
Locatie Heuvelweg ligt ruwweg tussen de Jeltje de Bosch Kemperstraat en de grens met de gemeente Kaag en Braassem. Het idee is om in een groene waterrijke omgeving woningen te bouwen. De locatie is onderdeel van de Vierambachtspolder.

Oude Rijn Zone
Het gebied tussen Leidse Schouw en Hazerswoude-Rijndijk en tussen Oude Rijn en N11 is onderdeel van de Oude Rijn Zone. Deze locatie is in het verleden al aangewezen als gebied om te ontwikkelen. Dit gebied wordt op verzoek van de raadsfracties toegevoegd aan de te onderzoeken locaties.

Illustratie: locatie Gnephoek


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.