pol_tontijsen

GO Sharing scooter vandalen opgelet: dit zijn de consequenties

In veel grote steden is het vervoersmiddel van GO Sharing al langer een begrip. Op 28 april was Alphen aan de beurt en sindsdien rijden er GO Sharing deelscooters door de straten. Echter, veel mensen maken misbruik van de tweewielers. De politie hoopt dan ook dat mensen er op normale wijze gebruik van gaan maken. 

Duurzaamheid is een belangrijk thema, ook onder jongeren. De deelscooters dragen hier op hun eigen manier aan bij. Je zou zeggen dat de jeugd de scooters omarmt. Niets is minder waar: een deel van hen gooit roet in het eten door schade aan de voertuigen aan te richten en te zorgen voor overlast en onveilige situaties. 

Consequenties 

Mocht er onverhoopt wat met de scooter gebeuren, dan ben jij als accounthouder aansprakelijk. Rijd je zonder rijbewijs? Dan kan je rekenen op een boete van de politie, maar ook GO Sharing wordt hiervan op de hoogte gebracht en kan bijvoorbeeld een boete van € 500 opleggen voor het laten rijden van iemand anders. Daarbij staan er nog een aantal (geld)straffen op het niet normaal gebruiken van de tweewieler:

  • De scooter uitzonderlijk vies achterlaten € 50; 
  • De scooter buiten het servicegebied achterlaten € 75; 
  • Voertuig achter laten op niet openbaar toegankelijk gebied of plaats € 500;
  • Minderjarig gebruik of zonder rijbewijs rijden € 500;
  • De huurder kan aansprakelijk worden gesteld voor ontstane schade aan het voertuig; 
  • GO Sharing kan te allen tijden het account blokkeren voor het gebruik van de scooter. 

Politie Alphen aan den Rijn voorkomt liever dan het geneest en roept op om normaal met de voertuigen om te gaan. ‘’Wij hopen oprecht dat de scooters op normale wijze gebruikt gaan worden en zo bij zullen dragen een schone stad.’’ Alle voorwaarden en tarieven vind je hier

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @boa_callum


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.