Van Egmond Architecten

Goed nieuws: nieuwe woningen aan de Zaagmolenweg en ‘s-Molenaarshoek

Vorig jaar diende Jeroen van Gool (CDA) met brede steun van de hele raad het initiatiefvoorstel tijdelijke woningbouw voor starters en alleenstaanden in. “Tijdelijk”, omdat deze snel gerealiseerd kunnen worden op plekken die eigenlijk helemaal niet bestemd zijn voor woningbouw. "Zo kunnen wij de tijd die nodig is om permanente woningbouw te realiseren overbruggen."

De eerste 91 (maar wat CDA Alphen aan den Rijn betreft niet enige) tijdelijke woningen zijn in aantocht! Aan de Zaagmolenweg zullen deze worden geplaatst. Daar vlakbij, aan de ‘s-Molenaarshoek, worden nog eens 200 permanente woningen bijgebouwd.

De woningen die in beide projecten komen, bevatten voor elk wat wils. "Dat wil zeggen 35% sociale huur, 40% betaalbare koop- en huurwoningen (in de middensector). En duurdere koopappartementen. Mooi dat er ondanks de krapte op de woningmarkt, toch nog zulke projecten opgeleverd kunnen worden!"


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 13:27

De 20 van Ron: de voorbereiding van de eerste inschrijver Ron

De eerste inschrijving voor de editie van de 20 van Alphen in 2022 was van Alphenaar Ron Damstra (39). Met de openingsklassieker in het vooruitzicht, is dit een mooi moment om deze actieve hardloper eens te vragen naar zijn voorbereiding en hardloopervaring.

Blog Opinie vandaag 12:39

De kip en het ei

Het zijn roerige tijden. Eerst de coronacrisis, nu weer de wooncrisis. Maar we hebben een nieuwe regering (nou ja, nieuw?) die al de problemen gaat aanpakken. Toch?