Van Egmond Architecten

Goed nieuws: nieuwe woningen aan de Zaagmolenweg en ‘s-Molenaarshoek

Vorig jaar diende Jeroen van Gool (CDA) met brede steun van de hele raad het initiatiefvoorstel tijdelijke woningbouw voor starters en alleenstaanden in. “Tijdelijk”, omdat deze snel gerealiseerd kunnen worden op plekken die eigenlijk helemaal niet bestemd zijn voor woningbouw. "Zo kunnen wij de tijd die nodig is om permanente woningbouw te realiseren overbruggen."

De eerste 91 (maar wat CDA Alphen aan den Rijn betreft niet enige) tijdelijke woningen zijn in aantocht! Aan de Zaagmolenweg zullen deze worden geplaatst. Daar vlakbij, aan de ‘s-Molenaarshoek, worden nog eens 200 permanente woningen bijgebouwd.

De woningen die in beide projecten komen, bevatten voor elk wat wils. "Dat wil zeggen 35% sociale huur, 40% betaalbare koop- en huurwoningen (in de middensector). En duurdere koopappartementen. Mooi dat er ondanks de krapte op de woningmarkt, toch nog zulke projecten opgeleverd kunnen worden!"


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.