Josh Walet

Goed nieuws voor sneeuwliefhebbers: Alphen kleurt dit weekend mogelijk wit

Het wisselvallige weer in Nederland wordt vervangen door kou. Vanaf vandaag, donderdag 14 januari, zakken de temperaturen tot het vriespunt en trekt er een koude luchtstroom over Nederland. Dit betekent: kans op sneeuw!

Tot nu toe viel er deze winter alleen nog sneeuw in Limburg, maar daar lijkt dit weekend verandering in te komen. ‘’Met een oostenwind wordt het vanaf donderdag koud. In de nacht gaat het op uitgebreide schaal vriezen en overdag wordt het niet warmer dan 0 tot 3 graden’’, meldt WeerOnline. Ook aankomend weekend blijft het koud, vooral zaterdag 16 januari is de kans op sneeuw groot. Na een koude nacht met van -1 tot -5 graden, neemt in de loop van de middag de kans op neerslag toe.

‘’Vooral in de avond en in de nacht naar zondag trekt een gebied met winterse neerslag over het land.’’ Vermoedelijk valt er een laag sneeuw van 1 tot 3 centimeter in onze regio. Op de wegen zal de sneeuw naar verwachting niet blijven liggen, maar tijdelijke gladheid is niet uitgesloten. Vanaf zondag zijn de winterse weersomstandigheden weer even voorbij. De wind waait uit het westen en voert wat zachtere lucht aan. De temperatuur stijgt naar 4-5 graden in het westen.

In 2019 sneeuwde het ook in deze periode. Vorig jaar bleef de sneeuw uit. Zullen we dit weekend wel weer mooie winterse plaatjes van Alphen in de sneeuw kunnen verwachten? We hebben hier een aantal mooie winterse plaatjes van Alphen om alvast in de stemming te komen.

Foto album

Sneeuw (foto: )
sneeuw2019_josh (8).jpg (foto: Josh Walet)
Sneeuw (foto: )
Sneeuw (foto: )
Sneeuw (foto: )
Sneeuw (foto: )
Sneeuw (foto: )
Sneeuw (foto: )


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine gisteren 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.

Coronavirus in Alphen gisteren 11:45

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.

Alphens.nl Magazine gisteren 10:21

Eigenaren Proto hebben vertrouwen in de toekomst

In de nacht van 26 op 27 juni 2020 sloeg het noodlot toe: een brand en de daarop volgende blus-actie verwoestten een groot deel van het monumentale pand waarin restaurant Proto is gevestigd. De eigenaren, de Griekse broers Nikos en Alexandros Baloumis, voelden de grond onder hun voeten wegvallen, maar zijn nu vooral optimistisch: “We hebben een succesvolle formule en komen in 2021 alleen maar sterker terug!”