Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

De volgende vijf organisaties ontvingen de eerste donaties:

Een opvallende delegatie van Fietsmaatjes arriveerde met duofiets bij de hoofdvestiging van Stichting Kringloop Alphen. Fietsmaatjes zijn er voor mensen die graag fietsen maar dit niet zelfstandig kunnen. De stichting bestaat dit jaar vijf jaar en spant zich in om accu’s van fietsen te vervangen.

Handwerkgroep De Bezige Bijen ontving ook een cheque en was aangenaam verrast door het bedrag. Dit zal hun jaarlijkse kerstfeest voor ouderen in Koudekerk extra glans geven.

De Voedselbank, die al 11 jaar samenwerkt met de kringloop voor donaties, was eveneens een van de gelukkige ontvangers. Zowel klanten als personeel van de kringloop dragen deze organisatie een warm hart toe.

Atelier Verfstreken zal hun cheque gebruiken voor een scherm in het Educatief Mini Museum, waar je alles over Outsider Art kunt leren en ervaren.

Ook Hospice Alphen-Nieuwkoop ontving een cheque voor hun waardevolle werk in de laatste levensfase van mensen.

De directeur van Stichting Kringloop Alphen wil iedereen die de Goede-Doelenactie mogelijk heeft gemaakt, bedanken: "Het zijn stuk voor stuk prachtige doelen die we heel graag een extra steuntje in de rug willen geven. Daarvoor is elke bijdrage nodig: trouwe klanten die spullen komen brengen en die komen winkelen, vrijwilligers en personeel die hun tijd en energie steken in het reilen en zeilen van de stichting. We doen het allemaal samen!"


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.