Goede start veldrijdseizoen voor Alphense gezusters Takken

Maxime (9) en Roxanne (13) Takken uit Alphen aan den Rijn zijn het nieuwe veldrijdseizoen voortvarend begonnen. Op het zware modderige parcours in Nieuwveen, rondom zwembad de Aarweide, werd de eerste wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie verreden. De dames lieten gelijk al goed van zich spreken.

Maxime, Jeugd-A, reed na een voorzichtige start naar een fraaie 4e plek tussen de jongens. Tijdens haar race haalde ze één voor één haar tegenstanders in en rukte zo op naar voren. Haar grotere zus Roxanne had een goede start en nestelde zich in de top van de wedstrijd. Helaas gooide twee valpartijen en een ketting van de fiets wat roet in het eten, maar ze reed in de bijna thuiswedstrijd in Nieuwveen uiteindelijk naar een 7e plek bij de C-Jeugd. 

De competitie wordt volgend weekend vervolgd in Haarlem.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.

Verkeer en vervoer vandaag 12:56

Afsluiting N11 tussen Alpherium en Bodegraven

Let op! Van vrijdagavond 15 tot en met zaterdag 16 november zal de N11 tussen het Alpherium en Bodegraven afgesloten zijn in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Advertorial Cultuur vandaag 11:12

Sacha de Boer in Parkvilla

In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.

Overige vandaag 10:21

SERA neemt FD Gazellen Award in ontvangst

Op donderdagmiddag 14 november mocht SERA opnieuw een FD Gazellen Award in ontvangst nemen. Het Financieel Dagblad reikt deze prijs uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.