Advertorial Politiek

Goede zorg volgens D66

Goede zorg is één van de speerpunten van D66. Dat betekent: zorg op maat, actieve ondersteuning en waar nodig financiële ondersteuning. De wensen en behoeften van de zorgvrager staan voorop.

Bij 'zorg op maat' geldt voor D66 dat er één aanspreekpunt voor de cliënt georganiseerd is (het liefst dichtbij). Ook moet de cliënt niet van het kastje naar de muur worden gestuurd. In Alphen aan den Rijn zijn daar in de afgelopen jaren goede stappen gezet, maar we zijn er nog lang niet. De intake, ook wel het ‘keukentafelgesprek’ genoemd,  is een belangrijk moment om aan te geven wat de zorgvraag is en te ontdekken welk aanbod passend is. In dat passende aanbod moet de cliënt leidend zijn. De gemeente of zorgaanbieder faciliteert. Vaak blijkt dat zorgvragers het lastig vinden om hun wensen goed over het voetlicht te brengen. Cliënten moeten hierin kunnen worden ondersteund door iemand uit de eigen kring of door een vrijwilliger.

Maximaal ondersteunen
De gemeente is niet de enige partij in de zorg: de artsen, de zorgverzekeraars, de verpleeg- en verzorgingshuizen, etc. maken zaken complex. Waarbij de overgang tussen jeugdzorg en volwassenzorg vaak ook problematisch is voor 18 jarigen. De gemeente moet haar inwoners maximaal ondersteunen in deze kluwen aan regelgeving.

Chronisch zieken en gehandicapten
Tenslotte kan iemand met een ziekte of handicap te maken krijgen met eigen risico, eigen bijdrage en andere bijkomende kosten, terwijl er vaak ook al sprake is van een lager inkomen. Zo komen veel zorgvragers in financiële problemen. D66 wil dat chronisch zieken en gehandicapten financieel worden ondersteund of ontzien. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.

Evenementen gisteren 11:53

Begin december opnieuw Midwinter Fair in Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.

Advertorial Horeca 16 nov. 2019 15:31

Voel je thuis bij Snackbar de Van Nesstraat

Als je binnenkomt word je ontvangen met een glimlach. En sinds kort bieden ze ook tafelservice aan. Welkom bij Snackbar de Van Nesstraat.

Evenementen 16 nov. 2019 14:02

Sinterklaas gearriveerd in het Alphense centrum

Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdagochtend weer aangekomen in Alphen aan den Rijn. De goedheiligman kwam rond 11:30 uur aan op het Rijnplein, waar duizenden ouders en kinderen zich hadden verzameld.