Stichting Help Maarten naar Huis

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Tijdens de Huttenbouw in Ter Aar in augustus 2019 ging het mis. Bij het demonteren van de toegangspoort kwam Maarten zeer ongelukkig ten val. Door het ongeluk liep hij een hoge dwarslaesie op en belandde hij in een rolstoel. Om ervoor te zorgen dat Maarten weer terug kan keren naar zijn huis in Alphen, moeten er ingrijpende veranderingen worden gedaan in zijn woning. Hiervoor is afgelopen week een belangrijke stap gezet. De Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft namelijk ingestemd met het plaatsen van een zorgunit.

Opluchting en blijdschap

Avond aan avond, voorafgaand aan genoemde vergadering, zijn de dames van Stichting Help Maarten naar Huis! in gesprek gegaan met de VvE leden. “Aan iedereen die wilde werd een informatiepakket aangeboden met alle ins en outs, die gepaard gingen met de mogelijke interne verbouwing of de zorgunit in de tuin die Maarten zo graag wil.”

Op 25 juni was het zo ver. Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement opende een digitale vergadering. Leden van de VvE konden toen stemmen over het plaatsen van een zorgunit of een interne verbouwing van het huis van Maarten. Met een opkomst van maar liefst 87,50 procent, waarvan 80 procent vóór Maarten zijn terugkomst stemde, kon overeenstemming worden bereikt over het plaatsen van een zorgunit in zijn tuin. “Er moest een noodwet aan te pas komen, maar dan heb je ook wat”, vertelt een blije Gemma Verheul van Stichting Help Maarten naar Huis!

“Bewoners en mede-VvE-leden boden Maarten zelfs aan om hem te helpen met de dagelijkse dingetjes. Zo lief!” Eén van de bewoners heeft zelfs al de voorbereidingen getroffen voor zijn terugkomst: hij heeft een nieuw naamplaatje laten maken. Maarten had deze nog niet. We zijn echt super blij voor hem, want hoe fijn is het dat we nu onze energie kunnen gaan gebruiken voor de écht belangrijke dingen!”

maarten zorgunit.jpg

De volgende stap

Nu staat voor Maarten de volgende uitdaging te wachten. “Als je moet leven met een beperking, staat daar geen punt achter. Je moet elke dag weer opnieuw zien dat je het leven kan organiseren met die grenzen. Dan is met name het hebben van de mogelijkheid om het leven te kunnen organiseren van groot belang. En als die mogelijkheid niet voor het grijpen ligt, dan is het van groot belang als de samenleving om je heen je daarbij steunt.”

De volgende stap is daarom: ‘Help Maarten op Weg!’. “Om ervoor te zorgen dat Maarten straks niet in een isolement raakt, zal een aangepaste auto nodig zijn. Zo kan Maarten weer op stap met familie en vrienden. Zij kunnen dan de rolstoelbus rijden en Maarten daarin vervoeren. Ook kan hij dan zijn familie in Zeeland weer opzoeken. Hoe mooi is dat!”

Kijk voor meer informatie op www.helpmaartennaarhuis.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 19:05

Alphens Restaurantweek: ‘t Oude Raadhuys, heerlijk eten in een stukje historie

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant ‘t Oude Raadhuys!

Wonen en bouwen gisteren 17:26

Nieuwe muurschildering op de kopgevel van Fazantflat

In steeds meer plaatsen in Nederland duiken muurschilderingen op. Alphen is sinds deze week ook weer een muurschildering rijker. Op de zijkant van de opgeknapte Fazantflat prijkt namelijk een grote muurschildering van twee fazanten, gemaakt door kunstenaar Joost Zwanenburg.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:57

Wegens succes herhaald: Kids Summer Camp

In juli is het eerste Summer Camp georganiseerd door Ski & Snowboard Xperience. Door het grote succes van de eerste editie, start op maandag 24 augustus de tweede editie!

Overige gisteren 16:20

Alerte handhavers vertrouwen onderbuikgevoel en voorkomen erger

Handhavers wisten op zondag 9 augustus samen met de politie een suïcidale vrouw in veiligheid te brengen. Door alert te zijn op de situatie, liepen de handhavers direct naar de vrouw toe die bij de spoorwegovergang stond. Zo wisten zij erger te voorkomen.

Natuur en recreatie gisteren 15:38

Waarschuwing voor blauwalg bij Zegerplas

Bij de Zegerplas in Alphen is op twee locaties blauwalg vastgesteld. Het gaat om de zuidoever en de speelvijver bij de Zegerplas. Dit meldt Omgevingsdienst Midden-Holland vandaag. 

Overige gisteren 14:59

Voorkom stankoverlast van gft-container met deze tips

Stankoverlast door afvalcontainers. Elke zomer is het weer een veelvoorkomend probleem. Vooral de gft-container zorgt voor veel stankoverlast, zeker met de zomerse temperaturen van de afgelopen tijd. Wij geven een aantal tips om de stank te voorkomen.