Toni de Klerk

Gold Cup bij Hockey Club Alphen

HC Alphen Heren 1 heeft vorig jaar de Silver Cup gewonnen en mag dit jaar deelnemen aan de Gold Cup. Deze wedstrijd wordt gehouden op donderdag 26 september om 20:30 uur bij Hockey Club Alphen.  

Sinds 2016 wordt er in het hockey naast de reguliere competitie ook een landelijke bekercompetitie gehouden. De bekercompetitie bestaat uit de Silver Cup (voor teams uit de Eerste Klasse tot en met de Vierde Klasse) en de Gold Cup (voor teams uit de Hoofdklasse tot en met de Overgangsklasse). Het is vergelijkbaar met ‘de beker’ in het voetbal. Teams worden tegen elkaar geloot en moeten in een onderling duel uitmaken wie de beste is. Het bekertoernooi wordt gespeeld volgens het knock-out principe: verlies je als team een wedstrijd? Dan lig je gelijk uit de Beker.

Vorig hockeyseizoen is HC Alphen Heren 1 door hockeyland geraasd met een unieke prestatie. Ze zijn in de reguliere competitie kampioen geworden en gepromoveerd, en als kers op de taart hebben ze vriend, vijand en zichzelf verbaasd door als tweedeklasser de Silver Cup te winnen. Als winnaar van de Silver Cup 2018-2019 en kersverse promovendus krijgt HC Alphen Heren 1 de kans om dit seizoen met extra glans te openen. Zij mogen namelijk als beloning voor hun uitmuntende prestatie in de Silver Cup de bekercompetitie starten in de Gold Cup. De hockeymannen van HC Alphen hebben geloot tegen LSC Alecto. Het zal dus een echte regionale derby worden tussen de mannen uit Alphen en Leiden.

Wil jij graag komen kijken? De Gold Cup-wedstrijd zal plaatsvinden op donderdagavond 26 september om 20:30 uur bij Hockey Club Alphen (Olympiaweg 3, Alphen aan den Rijn).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:49

Werken als wijkverpleegkundige bij ActiVite

Sophie en Floor werken als wijkverpleegkundige bij ActiVite. Samen met hun collega’s zetten ze zich elke dag weer in voor de beste zorg. Wat adviseren zij als iemand als wijkverpleegkundige wil werken?

Calamiteiten gisteren 17:16

Gevluchte bestuurder blijkt 27-jarige man uit Boskoop

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari reed een bestuurder van een personenauto tegen een boom aan, waarna de bestuurder op de vlucht sloeg. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de eigenaar van de auto een 27-jarige man uit Boskoop is.

Rechtszaak gisteren 16:32

Verdachte in verkrachtingszaak blijft voorlopig vastzitten

Op 30 september 2019 verkrachtte een 26-jarige verdachte een vrouw in Kerk en Zanen. Volgens de verdachte ging het niet om een verkrachting, de vrouw zou zelf van harde seks houden. Het Openbaar Ministerie (OM) en de Haagse rechtbank geloofden het verhaal van de verdachte niet.

Blog Opinie gisteren 15:53

Geen tegenstand voor slordig spelend ARC

ARC moest zaterdag in principe een makkie hebben aan het bezoekende Achilles’29. De opponent uit Groesbeek met louter onuitspreekbare namen pakte dit seizoen immers slechts een punt. Ondanks het feit dat de thuisclub slordig en in een veel te laag tempo speelde, werd het ook een simpele overwinning.

Overige gisteren 15:17

Muse: een nieuw gedicht van de Alphense stadsdichter

Afgelopen weekend vond het Open Podium Alphen (OPA) plaats bij Soos aan den Rijn. De avond stond in het teken van Poetry meets Blues. De Alphense stadsdichter Lisa Veldkamp heeft hierover een gedicht gemaakt.