Toni de Klerk

Gold Cup bij Hockey Club Alphen

HC Alphen Heren 1 heeft vorig jaar de Silver Cup gewonnen en mag dit jaar deelnemen aan de Gold Cup. Deze wedstrijd wordt gehouden op donderdag 26 september om 20:30 uur bij Hockey Club Alphen.  

Sinds 2016 wordt er in het hockey naast de reguliere competitie ook een landelijke bekercompetitie gehouden. De bekercompetitie bestaat uit de Silver Cup (voor teams uit de Eerste Klasse tot en met de Vierde Klasse) en de Gold Cup (voor teams uit de Hoofdklasse tot en met de Overgangsklasse). Het is vergelijkbaar met ‘de beker’ in het voetbal. Teams worden tegen elkaar geloot en moeten in een onderling duel uitmaken wie de beste is. Het bekertoernooi wordt gespeeld volgens het knock-out principe: verlies je als team een wedstrijd? Dan lig je gelijk uit de Beker.

Vorig hockeyseizoen is HC Alphen Heren 1 door hockeyland geraasd met een unieke prestatie. Ze zijn in de reguliere competitie kampioen geworden en gepromoveerd, en als kers op de taart hebben ze vriend, vijand en zichzelf verbaasd door als tweedeklasser de Silver Cup te winnen. Als winnaar van de Silver Cup 2018-2019 en kersverse promovendus krijgt HC Alphen Heren 1 de kans om dit seizoen met extra glans te openen. Zij mogen namelijk als beloning voor hun uitmuntende prestatie in de Silver Cup de bekercompetitie starten in de Gold Cup. De hockeymannen van HC Alphen hebben geloot tegen LSC Alecto. Het zal dus een echte regionale derby worden tussen de mannen uit Alphen en Leiden.

Wil jij graag komen kijken? De Gold Cup-wedstrijd zal plaatsvinden op donderdagavond 26 september om 20:30 uur bij Hockey Club Alphen (Olympiaweg 3, Alphen aan den Rijn).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!