Jordi Wijhenke

GoldCup-wedstrijd bij HCA wordt gespeeld zonder toeschouwers

Het aantal coronabesmettingen neemt weer toe in onze regio. Daarom heeft het bestuur van Hockey Club Alphen besloten om de GoldCup-wedstrijd op donderdagavond 17 september zonder publiek te spelen.

“Bij iedereen is inmiddels wel bekend dat we te maken hebben met het coronavirus”, zo begint het bericht op de website van HCA. Het aantal besmettingen stijgt snel in onze regio, waaronder ook in Alphen. Op woensdagavond werd dan ook bekendgemaakt dat het kabinet op vrijdag tijdens een persconferentie maatregelen bekend zal maken voor diverse regio’s. Naar verwachting ook voor de regio Hollands-Midden, waar Alphen onder valt.

Bij HCA ervaren ze ook een toenemend aantal coronabesmettingen binnen de vereniging. Daarom heeft het bestuur besloten om de GoldCup-wedstrijd tegen HC Leiden die donderdagavond plaatsvindt, zonder toeschouwers te spelen. “Veel mensen hebben een toegangskaart aangeschaft voor deze wedstrijd en sommige vrijwilligers zijn al dagenlang bezig met de voorbereidingen. Helaas hebben we als bestuur het besluit moeten nemen om deze wedstrijd te spelen zonder toeschouwers.”

Het bestuur vervolgt: “Vanwege de korte tijd die nog resteert voordat de wedstrijd wordt gespeeld hebben we besloten geen uitzonderingen te maken en 1 lijn daarin te trekken. Dit is niet leuk voor de spelers, voor al die betrokken vrijwilligers en ook niet voor u. Desondanks vragen wij uw begrip voor deze beslissing en verzoeken u donderdagavond thuis te blijven.”

Toegangskaarten zijn niet langer geldig. Er zal dus ook geen toegang worden verleend op donderdagavond op vertoon van het ticket. “Hiermee willen we voorrang geven aan het blijven spelen van hockey op een gezonde manier. Tenslotte is en blijft dat het belangrijkste binnen onze vereniging”, zo besluit het bestuur.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 15:17

Alphenaren twijfelen of ze zich zullen inenten met coronavaccin

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins tegen corona worden in de komende maanden verwacht. Wij vroegen Alphenaren of zij van plan zijn om zich te laten inenten. 

Horeca vandaag 13:49

Alphense horecaondernemers zetten in op alternatieve menu's met de kerstdagen

Het ziet er steeds meer naar uit dat horecaondernemers hun restaurants met de kerstdagen gesloten moeten houden. Bij veel Alphense horecaondernemers wordt de hoop dat ze voor die tijd open mogen dan ook steeds minder. Daarom bereiden ze zich voor op het alternatief waar ze inmiddels al enige ervaring mee hebben: maaltijden bezorgen. 

Alphens Sinterklaas Journaal Voor Kinderen vandaag 12:32

Het Alphens Sinterklaas Journaal 2020 - Weekoverzicht week 48

Ook dit jaar beleven de Sint en zijn pieten weer de leukste avonturen in het Alphens Sinterklaas Journaal. Een overzicht van de afgelopen week kun je nu zien op Alphens.nl! Tot en met 4 december kijk je iedere schooldag een nieuwe aflevering via Alphens.nl.

Sport vandaag 11:13

Alphense Marielle (22) stapt zonder ervaring op de fiets om mee te doen aan Tour for Life

In acht dagen tijd 1300 kilometer afleggen voor het goede doel. Dat staat de Alphense Marielle Gaalswijk (22) te wachten in augustus 2021. Voor sportliefhebbers al een behoorlijke uitdaging, maar zeker voor Marielle. Zij is deze uitdaging aangegaan zonder veel ervaring met fietsen te hebben. “Het wordt heel hard trainen, maar ik heb er onwijs veel zin in!”