Jordi Wijhenke

GoldCup-wedstrijd bij HCA wordt gespeeld zonder toeschouwers

Het aantal coronabesmettingen neemt weer toe in onze regio. Daarom heeft het bestuur van Hockey Club Alphen besloten om de GoldCup-wedstrijd op donderdagavond 17 september zonder publiek te spelen.

“Bij iedereen is inmiddels wel bekend dat we te maken hebben met het coronavirus”, zo begint het bericht op de website van HCA. Het aantal besmettingen stijgt snel in onze regio, waaronder ook in Alphen. Op woensdagavond werd dan ook bekendgemaakt dat het kabinet op vrijdag tijdens een persconferentie maatregelen bekend zal maken voor diverse regio’s. Naar verwachting ook voor de regio Hollands-Midden, waar Alphen onder valt.

Bij HCA ervaren ze ook een toenemend aantal coronabesmettingen binnen de vereniging. Daarom heeft het bestuur besloten om de GoldCup-wedstrijd tegen HC Leiden die donderdagavond plaatsvindt, zonder toeschouwers te spelen. “Veel mensen hebben een toegangskaart aangeschaft voor deze wedstrijd en sommige vrijwilligers zijn al dagenlang bezig met de voorbereidingen. Helaas hebben we als bestuur het besluit moeten nemen om deze wedstrijd te spelen zonder toeschouwers.”

Het bestuur vervolgt: “Vanwege de korte tijd die nog resteert voordat de wedstrijd wordt gespeeld hebben we besloten geen uitzonderingen te maken en 1 lijn daarin te trekken. Dit is niet leuk voor de spelers, voor al die betrokken vrijwilligers en ook niet voor u. Desondanks vragen wij uw begrip voor deze beslissing en verzoeken u donderdagavond thuis te blijven.”

Toegangskaarten zijn niet langer geldig. Er zal dus ook geen toegang worden verleend op donderdagavond op vertoon van het ticket. “Hiermee willen we voorrang geven aan het blijven spelen van hockey op een gezonde manier. Tenslotte is en blijft dat het belangrijkste binnen onze vereniging”, zo besluit het bestuur.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:36

Auto vliegt uit de bocht en belandt in de sloot

Op de Steekterweg in Alphen heeft op donderdag 24 september een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een auto vloog uit de bocht en belandde in de sloot. De bestuurder is met de schrik vrijgekomen.

Advertorial Horeca gisteren 17:09

Grieks restaurant Olympia: hetzelfde concept op een nieuwe locatie

Sinds dinsdag 15 september is Grieks restaurant Olympia verhuisd naar het voormalige pand van Noël Kitchen Bar op de Raadhuisstraat 106. De nieuwe locatie is groter, waardoor er nog meer ruimte is om de kwaliteit te bieden die je van Olympia gewend bent.

Verkeer en vervoer gisteren 15:24

Planning gewijzigd: Eisenhowerlaan later dan gepland afgesloten

Vanwege werkzaamheden zou de Eisenhowerlaan in Alphen eigenlijk in het weekend van 16 tot 19 oktober worden afgesloten, maar dit is gewijzigd. De weg gaat nu dicht van donderdagavond 22 oktober tot maandag 26 oktober. Dit geldt voor al het verkeer.