Alphens EV

Golfcourse Zeegersloot zit zonder huurovereenkomst

De Alphense Golfcourse Zeegersloot heeft niet langer een huurovereenkomst met de gemeente Alphen aan den Rijn. De onderhandelingen voor verlenging van een huurcontract zijn stukgelopen. De gemeente beraadt zich nu op volgende stappen.

Sinds dit jaar is er geen huurovereenkomst meer met de golfclub in het Zegerslootgebied. De afgelopen jaren zijn onderhandelingen gevoerd over een huurcontract dat beter aansluit bij de daadwerkelijke situatie. Hoewel dit al sinds 2013 bekend is, beweegt de stichting die de openbare banen Heuvelbaan en Parkbaan beheert niet.

De gemeente was van plan om juridische stappen te ondernemen om de circa 34 hectare grond te laten ontruimen, maar ziet hier vanaf. Reden: het is geenszins zeker dat de gemeente een dergelijke rechtszaak wint.
"Gelet op de hoge kosten en de forse tijdsbesteding van zo'n procedure enerzijds en de beoogde jaarlijkse huuropbrengst anderzijds hebben wij ervoor gekozen om dat traject niet in te zetten", meldt de gemeente in een brief in antwoord op vragen van raadslid Henk Goes (PvdA).
Ook zegt de gemeente in deze brief dat zij vindt dat de bal nu bij de stichting ligt om met een redelijk voorstel te komen. Er is op dit moment een status quo waarbij de huur op dezelfde manier wordt voortgezet als voorheen, maar dan zonder contract.

Achtergrond
In 2013 is afgesproken dat er een meerjarig kader moet komen voor beheer en onderhoud van het gebied waarin de golfbanen liggen. Er moet een duidelijke verdeelsleutel komen voor de opbrengsten van de gesloten (Griendbaan) en van de openbare banen (Heuvelbaan en Parkbaan). Zowel gemeente als golfbaan moeten zorgen dat aan de afspraken wordt voldaan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.