IG Femke Pluim

Goud voor Femke Pluim op NK Indooratletiek

Femke Pluim, actief bij AAV’36, heeft afgelopen weekend de Nederlandse titel op het onderdeel polsstokhoogspringen heroverd. Dit deed ze in een seizoensbeste hoogte van 4.45 meter.

Op zaterdag 22 februari en zondag 23 februari was Omnisport Apeldoorn het strijdtoneel voor de AA Drink Nederlandse Kampioenschappen Indooratletiek voor senioren. Femke Pluim wist een gouden medaille te behalen. “De titel is een grote opsteker voor Femke. Deze volgt namelijk op een moeizaam jaar na een operatie aan haar voet in de zomer van 2019. Sinds de winter is Femke echter merkbaar aan de beterende hand en kan ze langzaam weer wedstrijdspecifiek gaan trainen”, laat AAV’36 weten. “De trainingsstage in Zuid-Afrika met de Nederlandse ploeg doet haar ook duidelijk goed. In de daarop volgende wedstrijden komt het springen van Femke steeds beter op gang, wat zich vertaalt in steeds hogere hoogtes. De ultieme climax van die reeks is deze 4.45 meter.” Deze hoogte is ook goed voor deelname aan de EK Atletiek in Parijs later dit jaar.

Marijke wist op zaterdag 22 februari door de series en de halve finale te komen. In de finale op de 60 meter sprint behaalde Marijke de achtste plek. Met een tijd van 7.59 seconden mag Marijke zich nu tot de acht snelste vrouwen van Nederland rekenen. “Bijzonder is dat Marijke deze topsport beoefend en tegelijkertijd een full time baan heeft als fysiotherapeute”, vertelt haar vader Jaap Boogerd. “Wij zijn dan ook heel trots op haar.” De Alphense Marijke is lid van AAV’36.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 20:22

KNVB: competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft op dinsdag 31 maart besloten om de de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit betekent geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. 

Algemeen vandaag 19:11

Huidige coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

Politiek vandaag 18:30

Omwonenden hebben bezwaar tegen komst chemische fabriek

Omwonenden van industrieterrein Heijmanswetering zijn een petitie begonnen om de vestiging van een chemische fabriek tegen te houden op het voormalige terrein van Bos Beton. Het gaat om een fabriek die kunststof afval omzet naar een bruikbare brandstof.

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!