IG Femke Pluim

Goud voor Femke Pluim op NK Indooratletiek

Femke Pluim, actief bij AAV’36, heeft afgelopen weekend de Nederlandse titel op het onderdeel polsstokhoogspringen heroverd. Dit deed ze in een seizoensbeste hoogte van 4.45 meter.

Op zaterdag 22 februari en zondag 23 februari was Omnisport Apeldoorn het strijdtoneel voor de AA Drink Nederlandse Kampioenschappen Indooratletiek voor senioren. Femke Pluim wist een gouden medaille te behalen. “De titel is een grote opsteker voor Femke. Deze volgt namelijk op een moeizaam jaar na een operatie aan haar voet in de zomer van 2019. Sinds de winter is Femke echter merkbaar aan de beterende hand en kan ze langzaam weer wedstrijdspecifiek gaan trainen”, laat AAV’36 weten. “De trainingsstage in Zuid-Afrika met de Nederlandse ploeg doet haar ook duidelijk goed. In de daarop volgende wedstrijden komt het springen van Femke steeds beter op gang, wat zich vertaalt in steeds hogere hoogtes. De ultieme climax van die reeks is deze 4.45 meter.” Deze hoogte is ook goed voor deelname aan de EK Atletiek in Parijs later dit jaar.

Marijke wist op zaterdag 22 februari door de series en de halve finale te komen. In de finale op de 60 meter sprint behaalde Marijke de achtste plek. Met een tijd van 7.59 seconden mag Marijke zich nu tot de acht snelste vrouwen van Nederland rekenen. “Bijzonder is dat Marijke deze topsport beoefend en tegelijkertijd een full time baan heeft als fysiotherapeute”, vertelt haar vader Jaap Boogerd. “Wij zijn dan ook heel trots op haar.” De Alphense Marijke is lid van AAV’36.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen gisteren 11:52

ROMEINEN Dank aan de godin

De Romeinen heersten ruwweg van halverwege de eerste tot het eind van de derde eeuw in ons natte kikkerlandje. Net als de inheemse bevolking aanbaden de Romeinen veel goden en godinnen. Een ervan was Nehalennia, beschermvrouwe van reizigers in het Noordzeegebied.

Coronavirus in Alphen gisteren 09:44

Coronabesmetting via het water is gering, maar waarom?

Kun je besmet raken met het coronavirus door zwemwater of door open water of fonteinen? Dat is een vraag die veel mensen stellen aan GGD Hollands Midden. De kans hierop is gering, maar waarom? Dat legt GGD Hollands Midden uit.

Natuur en recreatie 4 jul. 2020 14:21

Park Zegersloot: "een visitekaartje voor Alphen"

Veel Nederlanders slaan dit jaar een reis naar het buitenland over en gaan in plaats daarvan dit jaar op vakantie in eigen land. Park Zegersloot heeft de afgelopen jaren war veranderingen ondergaan en is nu helemaal klaar voor Nederlandse vakantiegangers. Wethouder Kees van Velzen geeft een rondleiding.