Goud voor Naomi op tweede districtswedstrijd

Op zondag 16 februari werd de tweede districtswedstrijd voor de pupillen N3 en Jeugd N4 georganiseerd. Naomi wist een gouden medaille in de wacht te slepen op de meerkamp.

In ronde 1 turnde pupil 1 N3 Aurelia. In een sterk deelnemersveld wist zij knap vijfde te worden. "Op balk beginnen is altijd spannend en helaas moest zij deze dan ook één keer verlaten. Op vloer herpakte ze zichzelf en turnde ze een super strakke oefening goed voor de eerste plaats. Sprong was prima. Een nette overslag en streksalto, maar ze kunnen allebei ruimer. Ten slotte brug: Hier liet Aurelia mooie vooruitgang zien wat resulteerde in een vijfde plaats op dit toestel", laat Nelleke van Wilskracht Alphen weten.

Tweede ronde

In de tweede ronde turnde de pupillen 2 N3 en Jeugd N4. Bij de pupillen 2 N3 waren er veel deelnemers, een groep van 25 om precies te zijn. "Naomi en Kiara begonnen op sprong met twee goede sprongen. Op brug lieten zij vervolgens zien mega vooruit gegaan te zijn in de afgelopen weken, allebei een doorgeturnde oefening." Naomi werd hier zevende en Kiara vijfde.

Kiara viel twee keer van de balk, dure fouten die helaas doorstroming naar de halve finale niet meer mogelijk maakten. "Naomi turnde nog een beetje wijfelend, maar bleef op de balk. Een tweede plaats voor haar. De wedstrijd eindigden ze op vloer. Met inturnen ging Naomi door haar voet, wat het nog even spannend maakte of ze de wedstrijd kon afmaken. Ze turnde uiteindelijk een aangepaste oefening die haar de derde plaats opleverde. Kiara steeg boven zichzelf uit op vloer en werd hier verassend tweede." In de meerkamp eindigde Kiara op een vijfde plaats en ging Naomi met het goud naar huis.

Jeugd N4

Bij de jeugd N4 turnde Jade en Valentina tegen 24 turnsters. "Zij begonnen op balk en deden dit niet onverdienstelijk, twee oefeningen zonder grote fouten. Valentina eindigde hier op plaats één, Jade volgde op plek twee. Op vloer turnden ze allebei een strakke oefening. Valentina had hier helaas een fout met de stutrol, de rest van de oefening was een plaatje." Jade nam revanche na de black out van de vorige wedstrijd met een vijfde plek.

"Op sprong liet Valentina mooie sprongen zien, een vierde plek voor haar. Jade komt hier nog tekort in de moeilijkheid, maar een mooie acht in de uitvoering. De meiden eindigden op brug, toch nog wel het struikeltoestel. Hier werken we hard aan in de training. Valentina boekte een punt vooruitgang ten opzichte van de eerste districtswedstrijd. Jade ging voor hoge opzwaaien, alleen viel hiermee helaas over naar voor. In totaal eindigde Valentina op de zevende plek en Jade op plek negen."

Progressie

"Alle meiden lieten vandaag mooie progressie zien in vergelijking met de eerste wedstrijd. Naomi plaatst zich voor de halve finale. We wachten nog even af op de doorstroming naar de districts- en toestelfinales voor de andere meiden", vertelt Nelleke. "Als vereniging hebben wij deze dag geadopteerd en daarom leverde wij alle vrijwilligers aan. Alle papa’s, mama’s en meiden bedankt voor het helpen en aanmoedigen!"


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadshart vandaag 13:07

Feestverlichting weer zichtbaar in het Alphense centrum

Nu de klok weer een uurtje terug is gezet en het steeds langer donker is buiten, is het hoog tijd om de winkelstraten wat op te leuken met gezellige feestverlichting. Het stadshart is inmiddels ook weer voorzien!

Winactie Horeca vandaag 12:14

Win een stamppot naar keuze van Ouderwets Sam Sam

Buiten wordt het steeds kouder en nu de wintertijd in is gegaan is het ook nog eens vroeg donker. Alle reden om te genieten van een heerlijke Hollandse stamppot. Wij mogen namens Ouderwets Sam Sam een verse stamppot voor twee personen weggeven, uiteraard met een heerlijk nagerecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:23

Nu ook McDelivery in Alphen aan den Rijn Centrum

Even geen tijd of zin om te koken na een drukke dag of heb je iets te vieren? Dan kun je nu ook in Alphen je favoriete McDonald’s burgers makkelijk thuis laten bezorgen. Via McDelivery bezorgt McDonald’s vanaf vandaag ook in Alphen Centrum de McDonald’s favorieten thuis. Via McDelivery kunnen Alphenaren de iconische Big Mac, klassieke Franse Frietjes of een lekker menu van McDonald’s makkelijk bestellen om er thuis van te genieten.

Advertorial Cultuur vandaag 10:50

Ensemble Conforto beleeft vrijdag eerste publieke uitvoering

In deze tijd een nieuw ensemble oprichten, het is misschien een beetje vreemd, maar het getuigt van moed en betrokkenheid bij de tijd waarin we leven. Toch gaat het Conforto Ensemble vrijdag 30 oktober in première. ‘’Want deze virale tijden vragen om vitale muziek!’’

Coronavirus in Alphen vandaag 10:05

Wachttijden voor coronatest nemen af bij GGD Hollands Midden

Wekenlang was het topdrukte in de corona teststraten. Er gingen dagen overheen voordat je getest kon worden en de uitslag had. Maar die periode is volgens GGD Hollands Midden nu zo goed als voorbij. De testcapaciteit is namelijk vergroot.