Goud voor Naomi op tweede districtswedstrijd

Op zondag 16 februari werd de tweede districtswedstrijd voor de pupillen N3 en Jeugd N4 georganiseerd. Naomi wist een gouden medaille in de wacht te slepen op de meerkamp.

In ronde 1 turnde pupil 1 N3 Aurelia. In een sterk deelnemersveld wist zij knap vijfde te worden. "Op balk beginnen is altijd spannend en helaas moest zij deze dan ook één keer verlaten. Op vloer herpakte ze zichzelf en turnde ze een super strakke oefening goed voor de eerste plaats. Sprong was prima. Een nette overslag en streksalto, maar ze kunnen allebei ruimer. Ten slotte brug: Hier liet Aurelia mooie vooruitgang zien wat resulteerde in een vijfde plaats op dit toestel", laat Nelleke van Wilskracht Alphen weten.

Tweede ronde

In de tweede ronde turnde de pupillen 2 N3 en Jeugd N4. Bij de pupillen 2 N3 waren er veel deelnemers, een groep van 25 om precies te zijn. "Naomi en Kiara begonnen op sprong met twee goede sprongen. Op brug lieten zij vervolgens zien mega vooruit gegaan te zijn in de afgelopen weken, allebei een doorgeturnde oefening." Naomi werd hier zevende en Kiara vijfde.

Kiara viel twee keer van de balk, dure fouten die helaas doorstroming naar de halve finale niet meer mogelijk maakten. "Naomi turnde nog een beetje wijfelend, maar bleef op de balk. Een tweede plaats voor haar. De wedstrijd eindigden ze op vloer. Met inturnen ging Naomi door haar voet, wat het nog even spannend maakte of ze de wedstrijd kon afmaken. Ze turnde uiteindelijk een aangepaste oefening die haar de derde plaats opleverde. Kiara steeg boven zichzelf uit op vloer en werd hier verassend tweede." In de meerkamp eindigde Kiara op een vijfde plaats en ging Naomi met het goud naar huis.

Jeugd N4

Bij de jeugd N4 turnde Jade en Valentina tegen 24 turnsters. "Zij begonnen op balk en deden dit niet onverdienstelijk, twee oefeningen zonder grote fouten. Valentina eindigde hier op plaats één, Jade volgde op plek twee. Op vloer turnden ze allebei een strakke oefening. Valentina had hier helaas een fout met de stutrol, de rest van de oefening was een plaatje." Jade nam revanche na de black out van de vorige wedstrijd met een vijfde plek.

"Op sprong liet Valentina mooie sprongen zien, een vierde plek voor haar. Jade komt hier nog tekort in de moeilijkheid, maar een mooie acht in de uitvoering. De meiden eindigden op brug, toch nog wel het struikeltoestel. Hier werken we hard aan in de training. Valentina boekte een punt vooruitgang ten opzichte van de eerste districtswedstrijd. Jade ging voor hoge opzwaaien, alleen viel hiermee helaas over naar voor. In totaal eindigde Valentina op de zevende plek en Jade op plek negen."

Progressie

"Alle meiden lieten vandaag mooie progressie zien in vergelijking met de eerste wedstrijd. Naomi plaatst zich voor de halve finale. We wachten nog even af op de doorstroming naar de districts- en toestelfinales voor de andere meiden", vertelt Nelleke. "Als vereniging hebben wij deze dag geadopteerd en daarom leverde wij alle vrijwilligers aan. Alle papa’s, mama’s en meiden bedankt voor het helpen en aanmoedigen!"


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 20:22

KNVB: competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft op dinsdag 31 maart besloten om de de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit betekent geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. 

Algemeen vandaag 19:11

Huidige coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

Politiek vandaag 18:30

Omwonenden hebben bezwaar tegen komst chemische fabriek

Omwonenden van industrieterrein Heijmanswetering zijn een petitie begonnen om de vestiging van een chemische fabriek tegen te houden op het voormalige terrein van Bos Beton. Het gaat om een fabriek die kunststof afval omzet naar een bruikbare brandstof.

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!