Gouden NK voor Ritmische Gymnastiek Wilskracht

Femke Barhorst is afgelopen weekend in Ahoy Rotterdam Nederlands kampioen ritmische gymnastiek bij de junioren geworden. Ook op de landelijke Bondsfinales werd het podium meerdere keren bezet door gymnasten van Wilskracht.

Vorige maand liet Femke al zien dat ze een kanshebber was voor een podiumplek op het NK door alle vier de Nationale titels op te eisen op het NK onderdelen (hoepel, bal, knotsen en lint). Een NK-titel allround heeft dit plaatje compleet gemaakt. 

Ook clubgenoten Lisa Oosterom en Minous Bouman lieten van zich spreken. Lisa werd zesde bij de junioren, Minous werd zevende bij de senioren en won brons op het onderdeel hoepel. De juniorengroep liet een sterke oefening zien met hoepel die goed was voor het zilver. De benjamins voegden hier nog een bronzen medaille aan toe met hun oefening zonder materiaal.

Bondsfinales Eerste en Tweede Divisie

Ook op de landelijke Bondsfinales werd het podium meerdere keren bezet door gymnasten van Wilskracht. Bij de junioren Eerste Divisie was het complete podium voor Wilskracht met allround goud voor Annika Helder (hoepel en knotsen goud, bal zilver), zilver voor Romy (bal goud, hoepel zilver) en brons voor Naomi Barbier-Cuesta (hoepel en bal brons). Cecile Bouman werd bij de senioren kampioen op het onderdeel knotsen.

Michelle v/d Sar, Zoë Lammerse en Adelyn Yip deden in het algemeen klassement niet onder voor hun iets oudere teamgenootjes. Het goud bij de benjamins was voor Zoë (zonder materiaal en hoepel goud) en het zilver ging naar Adelyn (hoepel zilver). Het brons bij de pre-junioren was voor Michelle (hoepel brons).

In de Tweede Divisie waren er podiumplaatsen voor benjamin Jane Koolwijk (brons) en pre-junior Zoë Noya (goud). Senioren Nadeche Straathof en Lishena Battisti kregen goud en zilver omgehangen. Jane Koolwijk en Isabel de Wit lieten samen ook nog een mooie duo-oefening zien die goed was voor een tweede plaats. De juniorengroep werd met hun hoepeloefening derde.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.