Gouden NK voor Ritmische Gymnastiek Wilskracht

Femke Barhorst is afgelopen weekend in Ahoy Rotterdam Nederlands kampioen ritmische gymnastiek bij de junioren geworden. Ook op de landelijke Bondsfinales werd het podium meerdere keren bezet door gymnasten van Wilskracht.

Vorige maand liet Femke al zien dat ze een kanshebber was voor een podiumplek op het NK door alle vier de Nationale titels op te eisen op het NK onderdelen (hoepel, bal, knotsen en lint). Een NK-titel allround heeft dit plaatje compleet gemaakt. 

Ook clubgenoten Lisa Oosterom en Minous Bouman lieten van zich spreken. Lisa werd zesde bij de junioren, Minous werd zevende bij de senioren en won brons op het onderdeel hoepel. De juniorengroep liet een sterke oefening zien met hoepel die goed was voor het zilver. De benjamins voegden hier nog een bronzen medaille aan toe met hun oefening zonder materiaal.

Bondsfinales Eerste en Tweede Divisie

Ook op de landelijke Bondsfinales werd het podium meerdere keren bezet door gymnasten van Wilskracht. Bij de junioren Eerste Divisie was het complete podium voor Wilskracht met allround goud voor Annika Helder (hoepel en knotsen goud, bal zilver), zilver voor Romy (bal goud, hoepel zilver) en brons voor Naomi Barbier-Cuesta (hoepel en bal brons). Cecile Bouman werd bij de senioren kampioen op het onderdeel knotsen.

Michelle v/d Sar, Zoë Lammerse en Adelyn Yip deden in het algemeen klassement niet onder voor hun iets oudere teamgenootjes. Het goud bij de benjamins was voor Zoë (zonder materiaal en hoepel goud) en het zilver ging naar Adelyn (hoepel zilver). Het brons bij de pre-junioren was voor Michelle (hoepel brons).

In de Tweede Divisie waren er podiumplaatsen voor benjamin Jane Koolwijk (brons) en pre-junior Zoë Noya (goud). Senioren Nadeche Straathof en Lishena Battisti kregen goud en zilver omgehangen. Jane Koolwijk en Isabel de Wit lieten samen ook nog een mooie duo-oefening zien die goed was voor een tweede plaats. De juniorengroep werd met hun hoepeloefening derde.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film gisteren 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport gisteren 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.