Grand Café Eight heeft zich wederom vernieuwd met een nieuwe menukaart. "We koken voor onze gasten, niet voor onszelf”, legt eigenaar en chef-kok Rolf uit. "Als ik weet dat mensen ergens echt van genieten, dan zet ik dat op de kaart." Met nieuwe smaken én vertrouwde favorieten wil het restaurant blijven verrassen. Ook de bezorgservice Eight at Home sluit goed aan op de vernieuwde kaart, zodat gasten hun favoriete gerechten thuis kunnen bestellen.
Bij Rolf zit vernieuwing er in gebakken. "We proberen eens in de twee maanden de hele menukaart te vervangen", vertelt hij. "Soms haal ik een gerecht eraf en heb ik daar een beetje spijt van, zoals bij de carpaccio. Maar je moet blijven vernieuwen om onze gasten te verrassen.”
De nieuwe kaart bevat een mix van nieuwe smaken en klassiekers die terug zijn van weggeweest. "De Dame Blanche is terug, maar dan met zelfgemaakte advocaat", vertelt Rolf met een glimlach. Een ander gerecht dat nostalgie oproept, is het stoofpotje. "Dat is echt van veertig jaar geleden en mensen herkennen het meteen", vertelt hij. "Het is mijn hardloper, want je krijgt het nergens anders meer." Ook de biefstuk kunnen de gasten kiezen. "Aan tafel wordt deze geflambeerd met vodka en dat stukje maakt het gerecht net wat unieker."
Ook het populaire gerecht, de boneless ribs, staan op de kaart. "Daar ben je twee dagen mee bezig", legt Rolf uit. "Eerst 24 uur in pekelwater, dan de oven in, botjes eruit, en daarna weer lakken. Veel werk, maar het resultaat proef je."
Thuis genieten en ruimte voor groepen
Ook kunnen gasten het eten thuis laten bezorgen met de bezorgservice Eight at Home. Op de website kun je een afgestemde menukaart vinden. "Niet alles is geschikt voor bezorging, maar we proberen zoveel mogelijk gerechten ook thuis aan te bieden", legt Rolf uit.
Daarnaast is Grand Café Eight van woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 23:00 uur geopend, maar ook beschikbaar voor besloten gezelschappen op andere dagen. "Op maandag, dinsdag of zondag kun je hier met een groep komen eten of iets vieren", vertelt Rolf. "Of het nu gaat om een verjaardag, huwelijk of bedrijfsdiner met vijftien tot vijftig mensen. Het kan allemaal."
Heb je een glutenallergie of ben je vegetarisch? Vraag bij Rolf naar de mogelijkheden. "Geef gewoon aan wat je lekker vindt van de kaart, dan pas ik het aan. Dan krijg je een leuk nieuw gerecht."
