Ingezonden
Advertorial Horeca

Grand Café Eight wil voor iedereen betaalbaar zijn

Grand Café Eight, inmiddels al tien jaar gevestigd op de Euromarkt in Kerk en Zanen, gooit het roer om. Vanaf vrijdag 25 november ontvangen gasten de nieuwe menukaart. Reden voor deze verandering: de huidige dure tijden voor de consument. Eight streeft ernaar een restaurant te zijn voor iedereen: zowel de gerechten als de prijzen moeten hiervoor zorgen.

Van saté tot hertenrug

Chefkok Rolf Wortman zwaait vanaf het begin de scepter bij het Grand Café. Hij vertelt: “de nieuwe menukaart bevat echt voor ieder wat wils. Wil je een avond goed tafelen met bijpassende wijnen, dan kan dat nog steeds, bijvoorbeeld met een mooie hertenrug of een curry van zeevruchten. Wil je echter doordeweeks even snel een goed sateetje eten na het werk, ook dan ben je welkom bij Eight. Dat sateetje kost dan bij ons echt niet meer dan ergens anders. De meeste hoofdgerechten op de kaart blijven ruim onder de 20 euro.”

Betaalbaar

De prijzen zijn dan ook een belangrijk uitgangspunt geweest bij het samenstellen van de nieuwe menukaart. Bedrijfsleidster Arline Speetjens vult enthousiast aan: “wij merken dat Alphenaren nog steeds denken dat Eight een duur en ‘chique’ restaurant is. Terwijl wij juist veel betaalbare gerechten op de kaart hebben staan en heel laagdrempelig zijn. In de huidige tijd, waar mensen gewoonweg wat minder te besteden hebben, vinden wij dat extra belangrijk. Voor zowel lunch als diner en zelfs een kop koffie of gezellige borrel kan je bij ons binnen vallen! We kijken er dan ook onwijs naar uit om onze nieuwe én vaste gasten de nieuwe kaart te laten zien. En komen genieten van onze goede service, fijne sfeer en een gezellig praatje, want dat is tegenwoordig een schaars goed in de horeca.”

Gratis parkeren

Grand Café Eight is gevestigd in Woonboulevard DaVinci. Er is altijd voldoende gratis parkeergelegenheid en het restaurant is rolstoelvriendelijk. “Van eight tot eighty: iedereen is welkom bij Eight”, besluit Arline lachend.


Meer nieuws

Oud Alphen gisteren 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater gisteren 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein gisteren 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen gisteren 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 gisteren 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca gisteren 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.