Josh Walet

Grandcafé De Zaak organiseert gratis kerstdiner: “Het was echt geweldig”

Dinsdag 26 december mochten honderd mensen die het niet breed hebben genieten van een gratis kerstdiner bij Grandcafé De Zaak. Deze avond werd georganiseerd in samenwerking met IK KOOK OOK VOOR JOU.

“Ooit had ik op televisie gezien dat een kok voor een goed doel mensen uitnodigde voor een diner”, vertelt Robert Grootenhuijs, eigenaar van De Zaak. Hij kreeg het idee om dit ook uit te voeren voor mensen die het financieel lastig hebben. Samen met veel verschillende sponsoren zette Grandcafé De Zaak deze actie op. Mensen konden zich opgeven via de Facebookgroep van Stichting IK KOOK OOK VOOR JOU.

Op 26 december ontving De Zaak om 17:00 uur en om 20:00 uur hun honderd gasten. “Het was echt geweldig”, aldus Robert. De gasten werden verwend met een viergangendiner en onbeperkt drinken. Ook aan de jongsten was gedacht: kinderen kregen een cadeau, gesponsord door Intertoys. Iedereen ging naar huis met een tegoedbon van de McDonald’s.

Robert kreeg veel leuke reacties. “Iemand vertelde me dat ze ruim veertig jaar niet meer uiteten zijn geweest”, vertelt de restauranteigenaar. Of het volgend jaar weer georganiseerd wordt? “Als het aan mij ligt wel! Ik hoop dat we weer genoeg sponsoren kunnen regelen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 21 jun. 2024 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: