Josh Walet

Grandcafé De Zaak wil terras overdekken met nomadentent

Eigenaar Robert Grootenhuijs van Grandcafé De Zaak wil deze winter zijn terras volledig overdekken. Een grote nomadentent vol met stoelen, verwarming en kleedjes moeten ervoor zorgen dat het grandcafé ook in de winter mensen kwijt kan.

Eind september werd al duidelijk dat de horecaterrassen in de winter open mochten blijven. In het kader van de huidige coronamaatregelen, waarbij er maar dertig gasten tegelijk in het restaurant mogen eten en drinken, zijn de terrasvergunningen de gehele winter verlengd. Veel horecagelegenheden in Alphen ondernemen daarom stappen om het terras klaar te maken voor koudere omstandigheden.

Grootenhuijs heeft bij de gemeente Alphen aan den Rijn een extra vergunningaanvraag ingediend. Niet voor het terras zelf, maar voor een overkapping boven het terras. Vooralsnog heeft hij nog niks vernomen, maar een tent heeft hij al onder voorbehoud gekocht. ’’De tent is aan de zijkant open, dus het is praktisch in de buitenlucht en goed geventileerd.’’ Zodra de eigenaar groen licht krijgt, zorgt hij ervoor dat de tent er binnen een paar dagen staat.

In de nomadentent van 200 vierkante meter is plaats voor 80 á 90 stoelen. ‘’Er mogen maar 40 gasten plaatsnemen, maar dan is er in ieder geval genoeg ruimte en afstand’’, laat hij weten. In de tent komen verwarmingen en dekentjes. Rond de vele palen die in de tent komen te staan komt beplanting om een gezellige sfeer te creëren. Over de verdere inrichting is Grootenhuijs nog niet uit, hij wil eerst wachten tot de gemeente akkoord geeft.

Voor de eigenaar is het nu nog wachten tot het eerste schaap over de dam is. ‘’Dan volgt de rest vanzelf.’’ Grootenhuijs wil niks liever dan akkoord krijgen van de gemeente. ‘’Met een overdekt terras is er veel meer mogelijk. Het kan de redding van mijn zaak zijn’’, besluit hij.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie gisteren 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Blog Opinie 14 mei 2021 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.