Josh Walet

Grandcafé De Zaak wil terras overdekken met nomadentent

Eigenaar Robert Grootenhuijs van Grandcafé De Zaak wil deze winter zijn terras volledig overdekken. Een grote nomadentent vol met stoelen, verwarming en kleedjes moeten ervoor zorgen dat het grandcafé ook in de winter mensen kwijt kan.

Eind september werd al duidelijk dat de horecaterrassen in de winter open mochten blijven. In het kader van de huidige coronamaatregelen, waarbij er maar dertig gasten tegelijk in het restaurant mogen eten en drinken, zijn de terrasvergunningen de gehele winter verlengd. Veel horecagelegenheden in Alphen ondernemen daarom stappen om het terras klaar te maken voor koudere omstandigheden.

Grootenhuijs heeft bij de gemeente Alphen aan den Rijn een extra vergunningaanvraag ingediend. Niet voor het terras zelf, maar voor een overkapping boven het terras. Vooralsnog heeft hij nog niks vernomen, maar een tent heeft hij al onder voorbehoud gekocht. ’’De tent is aan de zijkant open, dus het is praktisch in de buitenlucht en goed geventileerd.’’ Zodra de eigenaar groen licht krijgt, zorgt hij ervoor dat de tent er binnen een paar dagen staat.

In de nomadentent van 200 vierkante meter is plaats voor 80 á 90 stoelen. ‘’Er mogen maar 40 gasten plaatsnemen, maar dan is er in ieder geval genoeg ruimte en afstand’’, laat hij weten. In de tent komen verwarmingen en dekentjes. Rond de vele palen die in de tent komen te staan komt beplanting om een gezellige sfeer te creëren. Over de verdere inrichting is Grootenhuijs nog niet uit, hij wil eerst wachten tot de gemeente akkoord geeft.

Voor de eigenaar is het nu nog wachten tot het eerste schaap over de dam is. ‘’Dan volgt de rest vanzelf.’’ Grootenhuijs wil niks liever dan akkoord krijgen van de gemeente. ‘’Met een overdekt terras is er veel meer mogelijk. Het kan de redding van mijn zaak zijn’’, besluit hij.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.