Gratis boeken lenen en ruilen! Minibiebs worden vervangen in de Edelstenenbuurt

Boek uit? Zet hem in de minibieb! Vanaf 13 januari 2024 zullen drie oude minibiebs in de Edelstenenbuurt worden vervangen. Ook zal er een splinternieuw kastje worden geplaatst op een nieuwe locatie bij Sunset Beach Bar.

Minibiebs zijn boekenkastjes die op verschillende plekken zijn geplaatst waarin boeken geruild kunnen worden. ‘Leen een boek en zet een boek terug’ staat er op de kastjes.

Nieuwe locatie

In de tweede week van december zullen de oude kastjes die aan vervanging toe zijn bij Wet ‘n Wild, Het Trefpunt en in de Briljantstraat vervangen worden. Als alles mee zit zal 13 januari 2024 de nieuwste bieb worden geplaatst bij Sunset Beach Bar”, aldus Harold Koelemij voorzitter van Help Anders.

Stichting Help Anders heeft in samenwerking met Fonds Alphen, Daves Dakwerken en Bibliotheek Rijn en Venen het voortouw genomen in het vervangen van de oude kastjes in de Edelstenenbuurt. “We zijn erg trots op het resultaat en door deze samenwerking ontstaat er zeker meer cohesie in de wijk”, aldus Stichting Help Anders.

De kleine kastjes zullen elke drie weken bij worden gevuld. Het terugplaatsen van boeken in het kastje mag natuurlijk ook. Wil je meer lezen over minibiebs? Klik hier


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:24

Woensdag 28 februari opening informatiepunt Zorg en Welzijn in de Aarhof

Op woensdag 28 februari is het zover: het Informatiepunt Zorg en Welzijn opent haar deuren in winkelcentrum de Aarhof. Ze nodigen alle inwoners van Alphen aan den Rijn van harte uit om deel te nemen aan deze feestelijke gelegenheid, waarbij ze een nieuwe fase van ondersteuning en samenwerking markeren.

Advertorial Film vandaag 14:21

Parkvilla Filmhuis trekt steeds meer bezoekers

Het Parkvilla filmhuis heeft maar liefst 46% bezoekers meer ontvangen in 2023 dan het jaar daarvoor. Het hoogste bezoekersaantal ooit. Ook 2024 heeft een goede start. Een speciale programmacommissie samen met programmeur Cindy van der Hoorn bepalen de titels. En met succes. Steeds meer mensen weten Parkvilla te vinden.  

20 van Alphen vandaag 13:02

Bereid je voor op de 20 van Alphen met deze tips!

Ben jij al klaar voor de 20 van Alphen? Wij zijn er om je te helpen! Met het evenement om de hoek, delen we graag essentiële tips om je optimaal voor te bereiden op deze dag. Lees verder hoe je jezelf kunt klaarstomen voor deze hardloopwedstrijd!

Overige vandaag 11:50

Haal de lente in huis: verse Paastakken van het Kroondomein!

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat het ook weer bijna Pasen is. De jaarlijkse Paastakken-actie op het Kroondomein begint inmiddels een traditie te worden, want ook dit jaar kun je weer langskomen voor Paastakken die vers van het land afkomen.

Advertorial Overige vandaag 10:34

Kinderkledingbeurs zomer editie op vrijdag 8 maart!

Ook zin in de zomer? Vrijdagavond 8 maart kan je weer de leukste zomeroutfits scoren voor de kids. Zoals altijd gaat het om leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:16

Rijschool Toppie zoekt rij-instructeurs om hun team te versterken

Het behalen van je rijbewijs is een fantastisch moment. Eindelijk mag je dat felbegeerde document gaan halen en mag je de weg op. Om ervoor te zorgen dat je goed begeleid wordt naar je examen, werkt Rijschool Toppie met de meest ervaren instructeurs. Maar om al hun leden te kunnen helpen, is Rijschool Toppie op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs. Rijschool Toppie is zelfs bereid de opleiding tot rij-instructeur te betalen indien iemand deze nog niet heeft behaald.