MB Zonnepanelen

Gratis energieadvies voor woningeigenaren

Huiseigenaren in de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen gratis gebruik maken van een energiecoach die hen ondersteunt bij het verduurzamen van hun woning. Als zij nu een energieadvies aanvragen, ontvangen ze ook nog een energiebesparend cadeau (zoals radiatorfolie, een douchecoach of een brievenbusborstel).

Energiecoöperatie Energiek Alphen heeft hiervoor in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn dertig energiecoaches opgeleid. Via de website www.energiekalphen.nl is het mogelijk om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen.

Meer comfort én een lagere energierekening

Slimme energiebesparing kan woningeigenaren veel opleveren. Bij de één is het de deur die net iets teveel tocht doorlaat. Bij de ander lekt de muur veel warmte. Het zijn problemen waar inwoners zelf misschien niet iedere dag bij stilstaan. Toch zijn ze vaak makkelijk op te lossen, met de juiste kennis in huis. Energiebesparende maatregelen leveren meer comfort op in een woning én een lagere energierekening. Bovendien dragen huiseigenaren zo ook nog hun steentje bij aan een beter milieu.

Hoe werkt het?

Als inwoners een energieadvies aanvragen, neemt een energiecoach contact met ze op om een afspraak te maken bij hen thuis. Na het bezoek brengt de energiecoach de besparingsmogelijkheden in kaart. Ook hulp bij de aanvraag van offertes of subsidie behoort tot de mogelijkheden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.

Wonen en bouwen vandaag 13:14

Laatste grote gevelelement woningen Akkerwinde geplaatst

Momenteel worden 199 woningen in de Akkerwinde en de Boterbloemweg in Alphen energiezuinig gemaakt. Woonforte laat nu weten dat het laatste grote gevelelement van de laatste woning op zijn plek zit.