Hecht GGD Hollands Midden

Gratis HPV-prik op negen locaties

Jongvolwassenen (19 tot 27 jaar) kunnen dit jaar nog tot en met zaterdag 23 december een gratis HPV-prik halen op een van de negen HPV-priklocaties van Hecht GGD Hollands Midden. Zonder afspraak, makkelijk en dichtbij. Stel je HPV-prik niet langer uit. Alleen als je in 2023 de eerste HPV-prik haalt, kun je tot 1 juni 2024 ook de tweede benodigde prik gratis krijgen.    

Heb je de eerste prik al minimaal vijf maanden geleden gehad? Haal dan dit jaar nog snel de tweede prik bij jou in de buurt. Want in 2024 is de HPV-prik op veel minder plekken en minder vaak verkrijgbaar. Grote kans dat je dan dus verder moet reizen voor je HPV-prik

Vanaf 1 juni 2024 is HPV-vaccinatie niet meer gratis voor jongvolwassen mannen en vrouwen. Voor een optimale bescherming zijn twee prikken nodig, met minstens vijf maanden ertussen. Haal je de eerste prik na 2023? Dan kun je, vanwege de vijf maanden interval, pas na 1 juni 2024 de tweede prik krijgen en moet je die zelf betalen. Dit kost je ruim €200,- per prik.

HPV-priklocaties voor jongvolwassenen

Tijdens onderstaande openingstijden kunnen alleen jongvolwassenen een HPV-vaccinatie halen. Een afspraak maken is niet nodig. Kom je tweede prik pas halen minimaal vijf maanden na de eerste, eerder heeft geen zin. Vergeet je ID niet, want zonder ID geen prik. Openingstijden kunnen wijzigen. Check daarom voor vertrek altijd www.ggdhm.nl/hpv-jongvolwassenen voor de meest actuele informatie. Hier vind je binnenkort ook info over de priklocaties in 2024.

  • Alphen aan den Rijn: GGD-priklocatie Nieuwe Sloot, tot en met 16 december op zaterdag van 8.00 tot 15.30 uur.
  • Gouda: GGD-priklocatie, tot en met 23 december op zaterdag van 8:00 tot 15:30 uur.
  • Katwijk: CJG Katwijk/’t Kwadrant, donderdag 16 november en vrijdag 15 december van 17:30 tot 20:00 uur.
  • Leiden: GGD-priklocatie ECC, tot en met 23 december op zaterdag van 8:00 tot 15:30 uur.
  • Lisse: Sportcentrum De Waterkanten, vrijdag 24 november en 22 december van 17:30 tot 20:00 uur.
  • Nieuwerkerk aan den IJssel: Muziekschool MOZ-Art, vrijdag 17 november en 15 december van 19:00 tot 21:00 uur.
  • Noordwijk: Bibliotheek, donderdag 16 november en vrijdag 15 december van 14:00 tot 16:30 uur.
  • Roelofarendsveen: Sporthal De Tweesprong, vrijdag 24 november en 22 december van 14:00 tot 16:00 uur.
  • Schoonhoven: De Ark, vrijdag 17 november en 15 december van 15:30 tot 17:30 uur.

Over HPV en de vaccinatie

HPV is zeer besmettelijk: acht op de tien mensen raken in hun leven ongemerkt besmet met HPV via intiem contact. Het virus kan op latere leeftijd kanker veroorzaken aan de mond- en keelholte, penis, anus, vagina, schaamlippen en baarmoederhals. HPV-vaccinatie beschermt tegen deze zes soorten kanker, ook bij wie al seksueel actief is. De werking van het HPV-vaccin wordt continu onderzocht, blijvende bijwerkingen zijn daarbij niet gevonden. Voor meer info of hulp bij het maken van een keuze is er www.hpvkeuzehulp.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.