Josh Walet

Gratis kerstdiner bij Grandcafé de Zaak voor twintig mensen die het wat minder hebben

Grandcafé de Zaak organiseert dit jaar samen met sponsoren een speciale kerstactie voor mensen die het financieel minder breed hebben. Er worden twintig mensen uitgenodigd voor een gratis kerstdiner op tweede kerstdag.

Het is het eerste jaar dat Grandcafé de Zaak dit organiseert. “Niet iedereen heeft het financieel breed, zeker in deze huidige tijd. Vanuit die gedachte nodigen we op tweede kerstdag twintig mensen uit om hen ook een fijne tweede kerstdag te bezorgen”, zo vertelt Robert Grootenhuijs, eigenaar van Grandcafé de Zaak.

Hij vervolgt: “In andere steden waren er al dezelfde soort initiatieven en dat sprak ons erg aan. Er zijn daarbij ook genoeg mensen die het zwaar hebben. De feestdagen moeten juist fijn zijn voor iedereen”, vindt Grootenhuijs. “Daarbij ben ik blij dat ik dit samen met sponsoren kan doen, want ik doe het zeker niet alleen.”

Op de actie wordt door Alphenaren goed gereageerd. “Dat het zo goed wordt ontvangen is natuurlijk fantastisch, maar dat is niet waarvoor we het doen. We maken dit mogelijk om mensen die het minder hebben ook een fijne kerst te geven. Dat staat voor ons centraal”, stelt Grootenhuijs.

Als de actie een succes is, wil Grandcafé de Zaak dit aankomende jaren ook organiseren. “We moeten natuurlijk eerst kijken of het bevalt, maar het lijkt mij zeker leuk om deze actie de aankomende jaren te herhalen.”

De twintig personen waarvoor het gratis kerstdiner wordt georganiseerd, worden of zijn persoonlijk uitgenodigd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.