De Thermen2
Advertorial Sport

Gratis proefles voor Hart patiënten

Op 7 en 14 februari is er van 09:00 tot 10:00 uur een gratis proefles Hart in beweging voor mensen met hart klachten of revalidanten. De proefles is in zwembad De Hoorn.  

Hart in beweging is voor mensen met hart klachten of revalidanten, na bijvoorbeeld een hartaanval. Voor deze groep is voldoende bewegen extra belangrijk voor de gezondheid van het hart.

Door te bewegen in het water zorg je ervoor dat het vertrouwen tussen jou en je hart weer terugkeert, wat van groot belang is. De angst voor inspanning zullen met specifieke oefeningen worden vermindert of zelfs helemaal verdwijnen.

Kim Veldkamp, vestigingsmanager zwembad De Hoorn: “In zwembad De Hoorn traint wekelijks een vaste groep met elkaar. Sinds Corona is dat aantal iets teruggelopen. Heel erg zonde, want het hart is een spier dat je door rustig te trainen sterker maakt waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen en je weer vertrouwen kunt krijgen in je eigen lijf.”

Het bewegen in het water biedt verschillende voordelen; de zwaartekracht wordt bij het verblijf in het water vrijwel volledig gecompenseerd door de opwaartse kracht. Hierdoor wordt bewegen makkelijker, wordt het lichaam minder belast en kan het in grote maten ontspannen.

Tijdens de lessen staan veiligheid, beweging en sportplezier centraal wat gegarandeerd wordt voor elke deelnemer. De lessen worden gegeven door een gespecialiseerde trainer die exact weet welke oefeningen van belang zijn tijdens de les. Naast dat Hart in beweging je fysiek en mentaal helpt is het ook leuk om te doen en zorgt het voor sociale contacten.

Tip! Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van deze lessen.


Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem.