De Thermen2
Advertorial Sport

Gratis proefles voor Hart patiënten

Op 7 en 14 februari is er van 09:00 tot 10:00 uur een gratis proefles Hart in beweging voor mensen met hart klachten of revalidanten. De proefles is in zwembad De Hoorn.  

Hart in beweging is voor mensen met hart klachten of revalidanten, na bijvoorbeeld een hartaanval. Voor deze groep is voldoende bewegen extra belangrijk voor de gezondheid van het hart.

Door te bewegen in het water zorg je ervoor dat het vertrouwen tussen jou en je hart weer terugkeert, wat van groot belang is. De angst voor inspanning zullen met specifieke oefeningen worden vermindert of zelfs helemaal verdwijnen.

Kim Veldkamp, vestigingsmanager zwembad De Hoorn: “In zwembad De Hoorn traint wekelijks een vaste groep met elkaar. Sinds Corona is dat aantal iets teruggelopen. Heel erg zonde, want het hart is een spier dat je door rustig te trainen sterker maakt waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen en je weer vertrouwen kunt krijgen in je eigen lijf.”

Het bewegen in het water biedt verschillende voordelen; de zwaartekracht wordt bij het verblijf in het water vrijwel volledig gecompenseerd door de opwaartse kracht. Hierdoor wordt bewegen makkelijker, wordt het lichaam minder belast en kan het in grote maten ontspannen.

Tijdens de lessen staan veiligheid, beweging en sportplezier centraal wat gegarandeerd wordt voor elke deelnemer. De lessen worden gegeven door een gespecialiseerde trainer die exact weet welke oefeningen van belang zijn tijdens de les. Naast dat Hart in beweging je fysiek en mentaal helpt is het ook leuk om te doen en zorgt het voor sociale contacten.

Tip! Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van deze lessen.


Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.