VVN Alphen aan den Rijn

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Waarom een scootmobielcursus?

Het aantal scootmobielen is de laatste jaren sterk gestegen, wat helaas ook tot meer ongevallen heeft geleid. In Nederland waren er in 2022 veertig dodelijke ongevallen met een scootmobiel, en in 2023 zelfs drieënvijftig.

Programma

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeersregels voor scootmobielen, zoals voorrangsregels en rijgebieden. Ook leer je praktische vaardigheden zoals uitwijken en balans houden bij obstakels. Daarnaast maak je onder begeleiding een rit door de wijk en kun je ervaringen uitwisselen met andere scootmobielgebruikers. Neem je eigen scootmobiel mee als je er een hebt. Zo niet, dan zijn er scootmobielen beschikbaar om te gebruiken. Geef dit aan bij je aanmelding.

Locatie

De cursus vindt plaats bij atletiekvereniging AAV ’36, Sportlaan 6 in Alphen aan den Rijn. Je dient zelf voor vervoer naar en van de locatie te zorgen.

Wanneer

De cursus op dinsdag 2 juli 2024 is verdeeld in twee dagdelen:

  • 10:00 - 12:30 uur, ontvangst vanaf 09:45 uur
  • 13:00 - 15:30 uur, ontvangst vanaf 12:45 uur

Er is ruimte voor maximaal tien deelnemers per dagdeel. Als er te weinig aanmeldingen zijn, worden de dagdelen mogelijk samengevoegd. Hierover word je tijdig geïnformeerd.

Aanmelden

Meld je uiterlijk 29 juni aan door te mailen naar vvnalphenaandenrijn@gmail.com of te bellen naar 06-17972457.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.