Gemeente Alphen aan den Rijn

Green Collective zorgt voor minder inzamelwagens en schonere lucht in Alphen aan den Rijn

Minder kilometers, minder uitstoot en minder verkeersdrukte in Alphen aan den Rijn. Dat wordt gerealiseerd nu Green Collective dit voorjaar in de gemeente van start gaat. Green Collective is een initiatief van PreZero en Renewi om gezamenlijk bedrijfsafval in te zamelen.

Door voortaan met inzamelvoertuigen met een Green Collective-logo via gecombineerde routes te rijden, draagt Green Collective bij aan een schonere, beter bereikbare en veiligere plaats. Zo wordt het inzamelverkeer in de gemeente tot vijftig procent verminderd. Dit levert een flinke CO2-reductie op, want elke honderd kilometer die minder wordt gereden, leidt tot een besparing van 160 kilogram CO2.

Green Collective heeft als doel eind van dit jaar minstens 30 gemeenten te helpen met de duurzame inzameling van bedrijfsafval. Deze maand start Green Collective in Zwolle (5 juni), Apeldoorn (5 juni), Zoetermeer (5 juni) en Alphen aan den Rijn (12 juni). “De gemeenten profiteren van de voordelen van dit initiatief, zonder er zelf omkijken naar te hebben”, legt Green Collective uit.

“Andere inzamelaars van bedrijfsafval worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het initiatief. Samen inzamelen scheelt veel kilometers en dus CO2-uitstoot. Ook zijn de gemeenten veiliger en beter bereikbaar, omdat het aantal verkeersbewegingen omlaag gaat”, vervolgt het bedrijf. Aan de bestaande dienstverlening en contracten van de klanten van PreZero, Renewi en andere inzamelaars verandert niets. Iedere klant behoudt het contract met zijn eigen afvalinzamelaar, maar het bedrijfsafval wordt opgehaald door een inzamelwagen met een Green Collective-logo.

Samen kom je verder

Iwan te Winkel, directeur Collection & Operations bij PreZero, is blij dat Green Collective in vier nieuwe gemeenten van start gaat: “Samen kom je verder, dat bewijst dit mooie initiatief. Deze samenwerking zorgt voor minder CO2-uitstoot en minder zwaar verkeer. Duurzame stadslogistiek is een belangrijk thema in een duurzame toekomst voor steeds meer Nederlandse gemeenten. We zijn dan ook erg blij dat we hier met Green Collective ook in Alphen aan den Rijn invulling aan kunnen geven.”

Ook Eric Pero, Directeur Operations Nederland bij Renewi, kijkt positief naar deze ontwikkelingen: “Met Green Collective laten we zien dat we in steeds meer gemeentes duurzamer kunnen inzamelen. Zo voorkomen we onnodige vervoerskilometers en besparen we tonnen aan CO2-uitstoot. Dat resulteert in schonere lucht en minder verkeersdrukte, wat ook de verkeersveiligheid ten goede komt. Kortom, een initiatief waarbij er alleen maar winnaars zijn.”

Green Deal ZES

Door de oprichting van Green Collective nemen PreZero en Renewi het voortouw in het bereiken van de doelen van de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek. Een akkoord dat als doel heeft om de uitstoot van schadelijke stoffen in stadskernen flink terug te dringen. Door de inzamelactiviteiten te combineren, kunnen zij die samen veel efficiënter, duurzamer én veiliger uitvoeren. Want door samen slim in te zamelen, werken zij aan een bereikbare en veilige stad en dragen ze bij aan een schonere lucht.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.