Archieffoto

Grensoverschrijdend gedrag door gemeenteambtenaren uit Alphen aan den Rijn

Gemeenteambtenaren uit Alphen aan den Rijn hebben 39 keer grensoverschrijdend gedrag getoond, dit blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Met deze meldingen kwam Alphen aan den Rijn bovengemiddeld uit het onderzoek.

Het onderzoek van RTL Nieuws richtte zich op meldingen van wangedrag en niet-integer handelen die ontvangen zijn door Nederlandse gemeenten. In totaal waren er 3300 meldingen gemaakt, hiervan waren er 39 meldingen uit Alphen aan den Rijn. 

Meldingen

Er is niet duidelijk wat voor zaken er in Alphen aan den Rijn speelden. Het zou gaan om meldingen van integriteitsschendingen, misstanden en ongewenst gedrag. Uit het onderzoek kwam naar voren dat er naar aanleiding van meldingen officiële waarschuwingen zijn uitgedeeld. En onder andere gesprekken met leidinggevende of andere maatregelen zoals een melding bij de politie. Er zijn geen ontslagen gevallen.

In vergelijking met andere gemeenten met ongeveer hetzelfde inwoneraantal lag het aantal meldingen in Alphen aan den Rijn een stuk hoger. Alphen (114.000 inwoners) scoort hoog in vergelijking met Dordrecht (121.000 inwoners), waar 16 meldingen waren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.