Pixabay

Groei aantal sushirestaurants in Alphen zet door

Het is Alphenaren zeker niet ontgaan, onze gemeente kent een enorm aantal sushirestaurants. Met het twaalfde restaurant onderweg ontging dat zelfs De Telegraaf niet.

Sushi valt goed in de smaak bij Alphenaren. Momenteel telt Alphen aan den Rijn 11 sushirestaurants in de gemeente. In de Julianastraat opent nummer 12 binnenkort haar deuren. Hiermee kent Alphen net zo veel sushirestaurants per aantal inwoners als Amsterdam.

In een straat-interview van De Telegraaf werd erkend dat er tot wel drie keer per week sushi besteld wordt. De explosieve toename van sushirestaurants in Alphen leidt wel tot keuzestress volgens ondervraagden, want waar scoor je nu de beste sushi? Alphenaren zijn echter van mening dat twaalf wel veel is. Hoe en hoe lang het grote aandeel aan rijstrollen-leveranciers stand zal houden in de gemeente zal de tijd duidelijk maken.

Waarom er zoveel sushirestaurants bij zijn gekomen? “De dusdanige groei is deels te wijten aan de afname in populariteit onder Chinese restaurants. Die ondernemers zoeken dan naar een alternatief om hun business aan toe te wijden”, zegt horeca-adviseur Leonie van Spronsen in een interview met De Telegraaf.

Hippe Aziatische concepten, waar sushi ook een onderdeel van is, wisten snel grond te winnen. “In een periode waar afhalen en bezorgen een stuk populairder is, valt sushi daardoor ook beter in de smaak. Het is relatief gezond en veelal koud, waardoor het Japanse gerecht zich daar uitstekend voor leent”, aldus Van Spronsen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:32

Alphen werkt mee aan landelijk onderzoek naar winkelgedrag

De gemeente Alphen aan den Rijn doet mee aan een grootschalig landelijk onderzoek naar winkelcentra in de maand oktober. Dit gebeurt door straatenquêtes in het Stadshart en door het invullen van vragenlijsten. "We willen graag meer objectieve inzichten in het gebruik van winkelcentra", geeft wethouder Gerard van As als reden.

Overige vandaag 17:04

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.