Pixabay

Groei aantal sushirestaurants in Alphen zet door

Het is Alphenaren zeker niet ontgaan, onze gemeente kent een enorm aantal sushirestaurants. Met het twaalfde restaurant onderweg ontging dat zelfs De Telegraaf niet.

Sushi valt goed in de smaak bij Alphenaren. Momenteel telt Alphen aan den Rijn 11 sushirestaurants in de gemeente. In de Julianastraat opent nummer 12 binnenkort haar deuren. Hiermee kent Alphen net zo veel sushirestaurants per aantal inwoners als Amsterdam.

In een straat-interview van De Telegraaf werd erkend dat er tot wel drie keer per week sushi besteld wordt. De explosieve toename van sushirestaurants in Alphen leidt wel tot keuzestress volgens ondervraagden, want waar scoor je nu de beste sushi? Alphenaren zijn echter van mening dat twaalf wel veel is. Hoe en hoe lang het grote aandeel aan rijstrollen-leveranciers stand zal houden in de gemeente zal de tijd duidelijk maken.

Waarom er zoveel sushirestaurants bij zijn gekomen? “De dusdanige groei is deels te wijten aan de afname in populariteit onder Chinese restaurants. Die ondernemers zoeken dan naar een alternatief om hun business aan toe te wijden”, zegt horeca-adviseur Leonie van Spronsen in een interview met De Telegraaf.

Hippe Aziatische concepten, waar sushi ook een onderdeel van is, wisten snel grond te winnen. “In een periode waar afhalen en bezorgen een stuk populairder is, valt sushi daardoor ook beter in de smaak. Het is relatief gezond en veelal koud, waardoor het Japanse gerecht zich daar uitstekend voor leent”, aldus Van Spronsen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:43

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 48 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van indrukwekkende talenten tijdens Scala On Stage en een helm aanschaffen voor je snorfiets tot aan de Alphense Bruggenrun. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Overige vandaag 13:51

Let op: maandag testbericht van NL-Alert

Je hebt vast wel eens een doordringend alarmgeluid op je telefoon melding gehad van NL-Alert. Schrik niet, maandag 5 december om 12:00 uur wordt opnieuw een NL-Alert gestuurd.

Limesjaar 2022 vandaag 12:25

ROMEINEN Overstromingen

Het Alphense castellum Albaniana is rond het jaar 41 gebouwd op een ongunstige plek vlak aan de rivier Oude Rijn. Daarom hadden de soldaten in het fort regelmatig natte voeten. Sterker nog: het is een aantal keren voorgekomen dat hevige overstromingen behoorlijk wat schade aanrichtten.

Werken vandaag 09:32

De nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.