Pixabay

Groei aantal sushirestaurants in Alphen zet door

Het is Alphenaren zeker niet ontgaan, onze gemeente kent een enorm aantal sushirestaurants. Met het twaalfde restaurant onderweg ontging dat zelfs De Telegraaf niet.

Sushi valt goed in de smaak bij Alphenaren. Momenteel telt Alphen aan den Rijn 11 sushirestaurants in de gemeente. In de Julianastraat opent nummer 12 binnenkort haar deuren. Hiermee kent Alphen net zo veel sushirestaurants per aantal inwoners als Amsterdam.

In een straat-interview van De Telegraaf werd erkend dat er tot wel drie keer per week sushi besteld wordt. De explosieve toename van sushirestaurants in Alphen leidt wel tot keuzestress volgens ondervraagden, want waar scoor je nu de beste sushi? Alphenaren zijn echter van mening dat twaalf wel veel is. Hoe en hoe lang het grote aandeel aan rijstrollen-leveranciers stand zal houden in de gemeente zal de tijd duidelijk maken.

Waarom er zoveel sushirestaurants bij zijn gekomen? “De dusdanige groei is deels te wijten aan de afname in populariteit onder Chinese restaurants. Die ondernemers zoeken dan naar een alternatief om hun business aan toe te wijden”, zegt horeca-adviseur Leonie van Spronsen in een interview met De Telegraaf.

Hippe Aziatische concepten, waar sushi ook een onderdeel van is, wisten snel grond te winnen. “In een periode waar afhalen en bezorgen een stuk populairder is, valt sushi daardoor ook beter in de smaak. Het is relatief gezond en veelal koud, waardoor het Japanse gerecht zich daar uitstekend voor leent”, aldus Van Spronsen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:00

Dit is het nieuwe college van burgemeester en wethouders

Het nieuwe college van Alphen aan den Rijn bestaat uit burgemeester Liesbeth Spies en wethouders Gert-Jan Schotanus, Gerard van As, Anouk Noordermeer, Gert van den Ham en Relus Breeuwsma. De wethouders worden voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering op donderdag 19 mei geïnstalleerd.

Politiek gisteren 17:00

Coalitieakkoord 2022-2026 Nieuw Elan, VVD, D66 en CDA

Donderdag 19 mei biedt formateur André de Jeu het coalitieakkoord aan in de raadsvergadering van gemeente Alphen aan den Rijn. De coalitiepartners Nieuw Elan, VVD, D66 en CDA geven hierin op hoofdlijnen inzicht in hun plannen en ambities.

Sport gisteren 15:32

Dit Hemelvaartsweekend eindelijk de 15e editie van het ARC Heitingatoernooi

Het ARC Heitingatoernooi wordt traditiegetrouw tijdens het Hemelvaartsweekend georganiseerd, zo ook dit jaar. Op 26, 27 en 28 mei zullen er zo’n 1.500 voetballers, in de leeftijdsgroepen JO8 tot en met JO13, van verschillende voetbalclubs door het hele land mee aan het toernooi. Er is een apart toernooi voor meisjesteams en ook één voor G-teams.