Pixabay

Groei aantal sushirestaurants in Alphen zet door

Het is Alphenaren zeker niet ontgaan, onze gemeente kent een enorm aantal sushirestaurants. Met het twaalfde restaurant onderweg ontging dat zelfs De Telegraaf niet.

Sushi valt goed in de smaak bij Alphenaren. Momenteel telt Alphen aan den Rijn 11 sushirestaurants in de gemeente. In de Julianastraat opent nummer 12 binnenkort haar deuren. Hiermee kent Alphen net zo veel sushirestaurants per aantal inwoners als Amsterdam.

In een straat-interview van De Telegraaf werd erkend dat er tot wel drie keer per week sushi besteld wordt. De explosieve toename van sushirestaurants in Alphen leidt wel tot keuzestress volgens ondervraagden, want waar scoor je nu de beste sushi? Alphenaren zijn echter van mening dat twaalf wel veel is. Hoe en hoe lang het grote aandeel aan rijstrollen-leveranciers stand zal houden in de gemeente zal de tijd duidelijk maken.

Waarom er zoveel sushirestaurants bij zijn gekomen? “De dusdanige groei is deels te wijten aan de afname in populariteit onder Chinese restaurants. Die ondernemers zoeken dan naar een alternatief om hun business aan toe te wijden”, zegt horeca-adviseur Leonie van Spronsen in een interview met De Telegraaf.

Hippe Aziatische concepten, waar sushi ook een onderdeel van is, wisten snel grond te winnen. “In een periode waar afhalen en bezorgen een stuk populairder is, valt sushi daardoor ook beter in de smaak. Het is relatief gezond en veelal koud, waardoor het Japanse gerecht zich daar uitstekend voor leent”, aldus Van Spronsen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken gisteren 16:51

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 13

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Blog Satire Politiek gisteren 15:13

Dom? Je kan nog altijd raadslid worden

Gemeentepolitiek is vaak saai. Van de meeste punten op de raadsagenda staat van te voren al vast wat de uitkomst van een stemming zal zijn.

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 15:03

WIJdezorg behaalt zilver met Milieuthermometer Zorg

WIJdezorg, een organisatie met zeven zorglocaties in het Groene Hart, heeft zich gecertificeerd voor niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Op 28 maart 2023 nam bestuurder Marian van Roosmalen een van de certificaten in ontvangst.

Overige gisteren 11:23

Alphense Danjil te zien in ‘Better than Ever’ op RTL4

Op donderdag 6 april is de Alphense Danjil Tuhumena te zien op RTL4 tijdens het programma ‘Better than Ever’. Hij zal tijdens dit programma samen met vier andere zangers/zangeressen, Waylon en Martijn Krabbé terugkijken op de afgelopen elf jaar.

Advertorial Horeca gisteren 09:32

Vier Pasen met een heerlijk McDonald’s Paasontbijt

McDonald’s Alphen Drive viert Pasen samen met jou! Het is niet alleen bijna Pasen, maar het is ook bijna de eerste editie van het McDonald’s Paasontbijt, op eerste en tweede paasdag. Klinkt leuk, maar hoe ziet zoiets eruit?