Alphens EV

Groen licht voor Kinderboerderij Zegersloot: vanaf 2 juni zijn bezoekers weer welkom

Fijn nieuws voor alle dierenliefhebbers in Alphen. Kinderboerderij Zegersloot mag weer open. Vanaf 2 juni zijn bezoekers weer welkom. Stichting Alphense Kinderboerderijen kan niet wachten: “Het is eindelijk zover!”

De hoop was om op 2 juni de deuren van Kinderboerderij Zegersloot te kunnen openen, en de kinderboerderij heeft nu definitief groen licht gekregen. Vanaf maandag 2 juni kunnen bezoekers elke week van maandag tot vrijdag tussen 14:00 tot 16:00 uur de dieren op de kinderboerderij bezoeken.

“Om te zorgen dat we niet wéér dicht moeten, zijn er een (flink) aantal regels en aanpassingen gedaan op de kinderboerderij. Waaronder een verplichte looproute en desinfectie punten. Veel van deze regels zijn zichtbaar aangegeven bij de ingang”, laat Stichting Alphense Kinderboerderijen weten. “Per dag is er een corona-verantwoordelijke en vervanger aanwezig. Deze personen zijn bevoegd om bezoekers weg te sturen als zij de regels niet hanteren of lichte/ernstige griepverschijnselen hebben.”

Dit betekent dat er maximaal 30 personen vanaf 12 jaar toegelaten kunnen worden. Vanaf 12 jaar is een halsketting (verkrijgbaar bij de ingang voor telling) verplicht. Deze dient na bezoek weer ingeleverd te worden. Onder de 12 jaar is het verplicht om met één meerderjarige naar de kinderboerderij te komen. Spreek alleen met medewerkers die een geel hesje dragen. En natuurlijk: houd 1,5 meter afstand van elkaar. Staat er een lange rij? Overweeg dan een andere dag te komen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.

Heel Alphen Beweegt gisteren 12:45

Net als Kees en George je op oudere leeftijd fit en vitaal voelen?

Wekelijks verzorgt Alphen Beweegt ‘Senioren in Beweging’ lessen op verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens deze lessen worden er diverse oefeningen gegeven die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning.