Groene Hart Leerpark voert actie voor de voedselbank

De leerlingen van het Groene Hart Leerpark houden - net als de afgelopen jaren - een inzamelingsactie voor de voedselbank. Vrijdag 11 oktober gaan meer dan 150 leerlingen door heel Alphen aan den Rijn de huizen langs om een donatie te vragen voor de klanten van de voedselbank.

Het Groene Hart Leerpark wil haar leerlingen bewust maken van het feit dat er mensen zijn die het wat minder hebben getroffen in de maatschappij. Daarom organiseert Rebecca Vermeulen van de middelbare school deze inzamelingsactie alweer voor het zesde opeenvolgende jaar. Meer dan 150 leerlingen gaan dit jaar huis-aan-huis de deuren langs om houdbare voedselproducten en verzorgende producten te verzamelen. Om zich te kunnen legitimeren hebben zij een schoolpas en een brief van school bij zich.

"Wij hopen dat de actie net als vorig jaar weer een groot succes zal worden en dat wij de voedselbank zelfs meer dan de vorig jaar opgehaalde 50 bomvolle kratten kunnen aanbieden", aldus Rebecca Vermeulen. "We hebben hier het volste vertrouwen in. Het begrip voor de voedselbank in Alphen is groot, iedereen heeft tegenwoordig wel iemand in zijn/haar omgeving die moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:01

Bouwen in de Gnephoekpolder is lange termijn planning

De provincie Zuid-Holland is tegen nieuwbouw in de Gnephoek. Daarnaast zijn aan de zuidrand bedrijven gevestigd die niet zomaar kunnen verhuizen. Bovendien is de gemeente  geen grondeigenaar. Op de lange termijn is de Gnephoekpolder echter de ideale locatie voor een nieuwe woonwijk aan de rand van Alphen-Stad.

Politiek gisteren 17:09

Twee inwoners uit Alphen de dupe van kinderopvangtoeslag affaire

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat er ook in Alphen aan den Rijn slachtoffers zijn van de kinderopvangtoeslagen affaire. SP had hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Uit de antwoorden blijkt dat recentelijk twee inwoners uit Alphen zich hierover bij de gemeente hebben gemeld.

Verkeer en vervoer gisteren 16:40

Gratis gehandicaptenparkeerapp slaat nog niet aan

In juni 2019 had de gemeente Alphen aan den Rijn een primeur: als eerst gemeente van Nederland werd het mogelijk om te parkeren met een gratis gehandicaptenparkeerapp (GPA). Maar doordat een overgrote meerderheid van de kaarthouders de app nog niet gebruikt, moet een handhaver achter de nieuwe scanauto aanrijden.

Blog Opinie gisteren 16:01

Gelijkspel is een teleurstelling voor ARC, Alphense Boys haakt op alle fronten af

ARC kreeg zaterdag 15 februari bezoek van Capelle waarvan de uitwedstrijd redelijk simpel met 2-1 werd gewonnen. Dat zou dus op eigen veld opnieuw moeten kunnen, want de voormalige derde divisionist stond acht plekken lager op de ranglijst en moet hard knokken om een nieuwe degradatie te voorkomen.

Advertorial Cultuur gisteren 15:19

Voorjaarsvakantie in Parkvilla

Het is bijna vakantie! Op maandag 24 februari begint in Alphen de voorjaarsvakantie. Daarom draait Parkvilla twee leuke kinderfilms voor alle leeftijde: 'De Grote Boze Vos' en ‘Solan & Ludwig gaan naar de maan’.

Calamiteiten gisteren 14:53

Politie helpt jonge beschonken vrouwen

Afgelopen weekend hebben twee jonge vrouwen iets te diep in het glaasje gekeken. Zij konden niet meer op eigen kracht thuiskomen en hadden de hulp van de politie nodig.