Groene Hart Leerpark voert actie voor de voedselbank

De leerlingen van het Groene Hart Leerpark houden - net als de afgelopen jaren - een inzamelingsactie voor de voedselbank. Vrijdag 11 oktober gaan meer dan 150 leerlingen door heel Alphen aan den Rijn de huizen langs om een donatie te vragen voor de klanten van de voedselbank.

Het Groene Hart Leerpark wil haar leerlingen bewust maken van het feit dat er mensen zijn die het wat minder hebben getroffen in de maatschappij. Daarom organiseert Rebecca Vermeulen van de middelbare school deze inzamelingsactie alweer voor het zesde opeenvolgende jaar. Meer dan 150 leerlingen gaan dit jaar huis-aan-huis de deuren langs om houdbare voedselproducten en verzorgende producten te verzamelen. Om zich te kunnen legitimeren hebben zij een schoolpas en een brief van school bij zich.

"Wij hopen dat de actie net als vorig jaar weer een groot succes zal worden en dat wij de voedselbank zelfs meer dan de vorig jaar opgehaalde 50 bomvolle kratten kunnen aanbieden", aldus Rebecca Vermeulen. "We hebben hier het volste vertrouwen in. Het begrip voor de voedselbank in Alphen is groot, iedereen heeft tegenwoordig wel iemand in zijn/haar omgeving die moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:02

Geen valse beloftes meer voor de Molukse gemeenschap

Op 10 oktober jl. vond op het Gemeentehuis Alphen aan den Rijn de commissiebehandeling met betrekking tot het sociaal en maatschappelijk domein plaats inzake het voorstel van het college aan de raad over de 2e fase van de herijking dorps- en buurthuizen.  

Gemeente vandaag 17:51

Nieuwe aanpak tegen Japanse Duizendknoop

Gemeente Alphen aan den Rijn start een proef met een nieuwe bestrijdingsmethode voor Japanse duizendknoop. Het gaat om een elektrische onkruidbestrijder die heel gericht onkruid aanpakt.

Politiek vandaag 17:23

Pilot met vast team voor groenbeheer per dorp of buurt

Gemeente Alphen aan den Rijn voert een pilot uit om met een vast team een buurt of dorp te onderhouden. Dezelfde groenmedewerkers werken een aantal dagen per week op dezelfde locatie. Daardoor kan een buurt de prioriteiten zelf bepalen.

Advertorial Horeca vandaag 16:54

Speciaalbieren voor het uitkiezen bij De Bierentuin

Alphen aan den Rijn is een bierentuin rijker. In de Hooftstraat is sinds kort De Bierentuin gevestigd, een plek waar de speciaalbieren vol in het zicht staan en eigenaar Willem Peter altijd in is voor een praatje.  

Horeca vandaag 16:15

Restaurantweek: Bowling Alphen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bowling Alphen in de schijnwerpers.