Alphens.nl

Groene Hart Praktijkschool haalt kleding op voor tieners in armoede: “Belangrijk dat iedereen leuke kleren kan dragen”

In samenwerking met Kledingbank Groene Hart hebben leerlingen van de Groene Hart Praktijkschool kleding ingezameld voor andere tieners onder het motto ‘geef een tiener een leuke outfit’. Op woensdag 20 december werd de kleding uitgezocht.

Om de kleding in te zamelen, is een oproep gedaan aan andere scholen van de SCOPE Scholengroep met de vraag of elke leerling één kledingstuk wil doneren aan de Kleidingbank. Ook stonden er bij de Groene Hart Praktijkschool drie kledingbakken waar leerlingen kleding die ze niet meer dragen in konden doen. Naast de leerlingen, hebben familie en vrienden van de scholieren ook kleding gedoneerd. Een leerling legt uit: “Ik ben langs huizen gegaan om kleding in te zamelen en heb aan vriendinnen gevraagd of ze nog kleren hadden die ze niet droegen.”

‘Geef een tiener een leuke outfit’

De kleding is ingezameld om ervoor te zorgen dat ook tieners die in armoede leven een goede winterjas en een leuke outfit kunnen dragen. Het motto ‘geef een tiener een leuke outfit’ sluit daar goed bij aan. “We zamelen de kleding in voor de Groene Hart Kledingbank, want voor onze leeftijdscategorie missen ze kleding”, vertelt een leerling. “Ik vind het belangrijk dat iedereen leuke kleren kan dragen.”

In totaal zijn er zestig zakken vol kleding ingezameld. Op woensdagmiddag 20 december werd de ingezamelde kleding gesorteerd door de leerlingen van de praktijkschool. Er werden verschillende categorieën gemaakt waar de kleding toebehoorde. Zo was er een stapel voor meisjes, tienermeiden, dames, jongens, tienerjongens en heren. Uiteindelijk zullen de stapels kleding naar het magazijn van de kledingbank worden gebracht.

Kledingbank Groene Hart

Kledingbank Groene Hart laat weten blij te zijn met de inzamelingsactie. “Het is belangrijk dat we ook genoeg kleding voor deze leeftijdscategorie hebben om uit te delen. Inmiddels krijgen 2.250 mensen twee keer per jaar een kledingpakket van ons”, legt Kledingbank Groene Hart uit. “Daarnaast is het ook voor de leerlingen van de praktijkschool een leuke opdracht om aan het werk te zijn in de maatschappij.”

Naast de inzamelingsactie voor Kledingbank Groene Hart hebben de leerlingen ook voor Voedselbank Alphen aan den Rijn geld en etenswaar ingezameld.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.