Ingezonden

Groene Hart Praktijkschool uitgebreid met nieuw lokaal en sporttoestel

Leerlingen van de Praktijkschool kunnen hun geluk niet op. Niet alleen heeft Zorg & Dienstverlening een nieuw, groot en overzichtelijk lokaal, ook staat er op het schoolplein een calisthenics sporttoestel. Dinsdag werden zowel het lokaal als het sporttoestel feestelijk ingewijd.

Voorheen werd er binnen Zorg & Dienstverlening lesgegeven in afzonderlijke en afgesloten ruimtes. Dankzij een flinke verbouwing is er nu een ruimte gecreëerd waarin meerdere werkvormen tegelijkertijd uitgeoefend kunnen worden onder toezicht van een docent. Er is een theoriegedeelte dat ook ingericht kan worden voor activiteiten met bezoekers van buiten school. Denk aan het organiseren van een lunch voor ouderen uit de buurt. Ook is er een plek waar leerlingen keukenschorten maken op de naaimachine. Daarnaast is er ruimte om praktische vaardigheden te oefenen binnen de verschillende werkvelden; een kapsalon, een beautysalon, een babykamer en een hoog-laag bed.

Tekst gaat verder onder de foto's

GH praktijkschool nieuw lokaal.png

"De verbouwing en inrichting van het nieuwe praktijklokaal is zeer geslaagd. De leerlingen vinden het werken in de nieuwe ruimte ook een verademing, er zijn meer mogelijkheden en er wordt gebruikt gemaakt van meer eigentijdse materialen. Daarnaast ervaren de leerlingen meer vrijheid om zich te kunnen ontwikkelen in de verschillende praktische vaardigheden", zegt Chantal Rijnsburger van de Praktijkschool.

Nieuw sporttoestel om bewegen te stimuleren

Op het schoolplein van de Praktijkschool kunnen de leerlingen zich vanaf nu uitleven op een calisthenics sporttoestel. Calisthenics is een sport in opkomst en wordt steeds populairder. De Praktijkschool heeft in dit toestel geïnvesteerd omdat zij graag de leerlingen willen aanmoedigen om meer te bewegen tijdens, voor en na schooltijd. In samenwerking met de stichting Kinderfondsen Nederland is de mogelijkheid ontstaan om dit toestel deels gesubsidieerd aan te schaffen en te laten plaatsen.

Het toestel valt in de smaak bij de leerlingen. “Ik ga dit toestel zeker gebruiken. Mijn doel is binnen twee weken van rekstok naar rekstok te zwaaien”, vertelt Luuk uit klas 3. Bij mooi weer zal het toestel ook voor de gymlessen gebruikt worden. Leerlingen hebben tijdens de lessen ‘Groen’ het terrein voorbereid voor de plaatsing. Ze hebben dus in de aanleg een actieve rol gehad.

calisthenics sporttoestel


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.