Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Overige

Groene inspiratiemarkt: betaalbaar, duurzaam, lekker leven!

Op zaterdag 20 april organiseert het Huis van Duurzaamheid voor de derde keer de Groene inspiratiemarkt. Van 10:00 tot 16:00 uur staat de Bibliotheek in Alphen-Centrum helemaal in het teken van een betaalbaar, duurzaam, lekker leven.

Er is van alles te doen tijdens de markt: workshops voor jong en oud, verkoop van lokale en tweedehands producten, een Kleding RepairCafé en een ‘Rad van Voortuin’ met leuke prijzen.  

Duurzaam hoeft niet duur te zijn

Patricia Lärche, programmacoördinator voor het Huis van Duurzaamheid, over het event: "Veel mensen denken bij verduurzamen vooral dat het een hoop gedoe en een dure investering is. Dat het ook betaalbaar en leuk kan zijn, laten we samen met onze lokale samenwerkingspartners graag zien tijdens deze markt."

Rond de Bibliotheek staan kramen met proeverijtjes, plasticvrij verpakte verzorgingsproducten, make-up, producten voor een afvalvrij huishouden, tweedehands Lego en meer. Ook is er een ‘groen straatje’ met eetbare planten, lokale streekproducten, moestuininspiratie, klimaatbestendig tuinadvies en informatie over subsidies voor het vergroenen van je tuin of straat.

In de Bibliotheek staan ook een aantal kramen. De Maakplaats wordt omgetoverd tot een winkeltje waar je kunt shoppen voor tweedehands kleren en je kapotte kleding kunt laten maken. De Klimaatburgmeester geeft nuttige leefstijltips en er is een tuinontwerpschets-service.

Inloopactiviteiten voor kinderen

Voor kinderen zijn er leuke inloopactiviteiten: voorlezen, schminken en workshops, zoals plastic soep hengelen, een plasticvrije snoepverpakking ontwerpen, een insectenhotel bouwen, uilenballen pluizen, of een lamp op zonne-energie maken.

Meer informatie

De markt en alle inloopactiviteiten zijn gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op de website www.bibliotheekrijnenvenen.nl/inspiratiemarkt.


Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 17:12

Bij MijnTafel in de mooie Raadhuisstraat is het ‘elke dag anders’

In januari 2016 vestigde MijnTafel zich in de Raadhuisstraat. Acht en een half jaar later bloeit de zaak als nooit tevoren. In de vierde aflevering van reportages over de vernieuwde Raadhuisstraat het verhaal van MijnTafel, opgetekend door initiatiefneemster Janneke Vorenkamp.  

Evenement gisteren 16:59

Doe mee aan het Alphens Kampioenschap Blindproeven!

Heb je zin in een leuke uitdaging met familie, vrienden of collega’s? Schrijf je dan in voor het Alphens Kampioenschap Blindproeven op zaterdag 24 augustus tijdens het Alphens Wijn Event!

Politiek gisteren 14:28

Versoepeling van alcoholverbod in Gemeente Alphen aan den Rijn

Tot voor kort gold er een streng alcoholverbod in de openbare ruimte van de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Recentelijk heeft het college van burgemeester en wethouders echter besloten om deze regels te versoepelen. Het algehele alcoholverbod wordt niet langer proportioneel geacht, en daarom is er nu een gerichter beleid van kracht.