Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Overige

Groene inspiratiemarkt: betaalbaar, duurzaam, lekker leven!

Op zaterdag 20 april organiseert het Huis van Duurzaamheid voor de derde keer de Groene inspiratiemarkt. Van 10:00 tot 16:00 uur staat de Bibliotheek in Alphen-Centrum helemaal in het teken van een betaalbaar, duurzaam, lekker leven.

Er is van alles te doen tijdens de markt: workshops voor jong en oud, verkoop van lokale en tweedehands producten, een Kleding RepairCafé en een ‘Rad van Voortuin’ met leuke prijzen.  

Duurzaam hoeft niet duur te zijn

Patricia Lärche, programmacoördinator voor het Huis van Duurzaamheid, over het event: "Veel mensen denken bij verduurzamen vooral dat het een hoop gedoe en een dure investering is. Dat het ook betaalbaar en leuk kan zijn, laten we samen met onze lokale samenwerkingspartners graag zien tijdens deze markt."

Rond de Bibliotheek staan kramen met proeverijtjes, plasticvrij verpakte verzorgingsproducten, make-up, producten voor een afvalvrij huishouden, tweedehands Lego en meer. Ook is er een ‘groen straatje’ met eetbare planten, lokale streekproducten, moestuininspiratie, klimaatbestendig tuinadvies en informatie over subsidies voor het vergroenen van je tuin of straat.

In de Bibliotheek staan ook een aantal kramen. De Maakplaats wordt omgetoverd tot een winkeltje waar je kunt shoppen voor tweedehands kleren en je kapotte kleding kunt laten maken. De Klimaatburgmeester geeft nuttige leefstijltips en er is een tuinontwerpschets-service.

Inloopactiviteiten voor kinderen

Voor kinderen zijn er leuke inloopactiviteiten: voorlezen, schminken en workshops, zoals plastic soep hengelen, een plasticvrije snoepverpakking ontwerpen, een insectenhotel bouwen, uilenballen pluizen, of een lamp op zonne-energie maken.

Meer informatie

De markt en alle inloopactiviteiten zijn gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op de website www.bibliotheekrijnenvenen.nl/inspiratiemarkt.


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!